Offentlig styring

Byrådet:Ja til karanteregler, men ikke for oss

Byrådet:Ja til karanteregler, men ikke for ossByrådet har prisverdig lagt forslag for bystyret til "karanteneregler for politikere". Det er bra.

Men det er grunn til å undres når Byrådet vedrørende ikrafttredelse skriver: "Reglementet vil gjelde for politikere som tiltrådte sine stillinger etter bystyrets vedtak i denne saken med mindre politikeren selv velger å la seg omfatte av regelverket." Sagt, med rene ord: de sittende byråder kan selve velge om de skal omfattes av et karanteneregelverket.

Byrådet velges ikke av byens velgere eller av bystyret. Det blir sittende til de selv velger å gå av, eller får mistillitsforslag mot seg. Vi får tro det sittende byråd tvinges til å gå av som følge av kommunevalgresultatet neste høst. Men om det mot formodning blir sittende, mener altså Byrådet, under Stian Berger Røslands ledelse, at hans byråder kan vegre seg mot/forhindre at de blir omfattet av karentereglene i årevis framover.

Om Bjarne Håkon Hanssen hadde vært byråd i Oslo kunne han - om byrådsleder Røsland får det som han vil - altså gått rett fra byrådsjobb i Oslo til First House for å selge sin kunnskap til aktører som har kommersielle interesser i forhold til Oslo kommune. Sånn kan vi ikke ha det.

Les byrådets forslag