Offentlig styring

Høyre/Fr.P-kommunen: Vi må få filt bort noe av byråkratifettet

Høyre/Fr.P-kommunen: Vi må få filt bort noe av byråkratifettetFr.P-leder Siv Jensen sier i dagens Klassekampen at "vi har et offentlig byråkrati som tilsvarer en befolkning på 20 millioner mennesker." "Vi må få filt bort noe av fettet", sier hun. Jeg antar hun også snakker om Oslo kommune, og at Oslo ikke er noen grønn øy.

Det sittende Byrådet har i varierende byrådserklæringer de siste 10-12 år brukt begrepet "avbyråkratisering", og framhevet at vi skal "overføre ressurser fra administrasjon til tjenesteyting".  Med så høy sigarføring går jeg ut fra at Byrådet også vet noe om resultatet, og jeg spurte derfoir byrådslederen i dagens bystyremøte: Bruker Oslo kommune i 2010 relativt sett mindre på administrasjon og byråkrati enn vi gjorde for 10 år siden?

Og byrådslederen kunne de facto ikke svare på spørsmålet, men hadde kun en henvisning til et tiltak som han mente har ført til reduksjon i administrative ressurser: kutt i antall bydeler fra 25 til 15. Men siden dengang er bydelene pålagt betydelige større administrative/byråkratiske oppgaver, bl.a knyttet til bestiller-/utførermodellen. Bydelens fagfolk bruker i dag større deler av arbeidsdagen til papirarbeid enn for 10 år siden.

Høyre/Fr.P-byrådet har bygd opp et betydelig offentlig byråkrati.

Kommentarer   

#1 Håvard Pedersen 15-12-2010 17:07
Og hva med alle de evindelige omorganiseringe ne av etater i Oslo Kommune? Ta et eksempel: For noen år siden ble Oslo Park-og Idrett og Oslo Skogvesen sammenslått til Friluftsetaten. Kort etter ble Friluftsetaten delt i Friluftsetatate n og Idrettsetaten, og Friluftsetatate n igjen delt i Friluftsetaten og Oslo Park- og idrett KF. Nylig ble så Frilutsetataten og Oslo P. og I. KF sammenslått igjen, men med styrt avvikling av sistnevntes oppgaver (privatisering) . Siste nå er ny etatssammenslåi ng av Friluftsetaten med Idrettsetaten m.fl
Dette må jo koste skjorta, og binder opp en rekke kommunale byråkrater til å utrede og gjennomføre hele tida nye etatsmodeller og få satt dette ut i praksis.
Det er Siv Jensens partifeller i Oslo Rådhus som står bak dette, - det er de som har byråden for tekniskle etater som nevnte etater er en del av.
På tide å feie for egen dør, Jensen?

You have no rights to post comments