Offentlig styring

Byrådet dokumenterer: Mer byråkrati med Høyre/Fr.P-byrådet

yrådet dokumenterer: Mer byråkrati med Høyre/Fr.P-byrådetHøyre/Fremskrittspartiet har gjennom mange år med brask og bram understreket at kommunen skal effektiviseres, byråkratiet skal bygges ned, og vi skal få flere såkalte "varme hender."

Nå dokumenterer Byrådet selv at den Høyre/Fr.P-styrte kommunen skaper mer byråkrati. Det blir slett ikke blir noen nedbygging av byråkratiet. Informasjon finansbyråden nå har oversendt bystyrets finanskomite på spørsmål fra meg viser at de siste 5 årene har faktisk andel administrative årsverk økt i Oslo kommune.

I 2005 var det 32.986 årsverk i Oslo kommune, hvorav 6,7 % var administrative årsverk
I 2010 var det 38.042 årsverk i Oslo kommune, hvorav 6,8 % var administrative årsverk

Oppslitting av virksomheter, internfakturering, bestiller/utførerorganisering, anbuds- og konkurranseregimet er, av flere, årsaker til dette. Bare tenk på hvor mye administrative ressurser som det siste par årene har blitt brukt til å rydde opp i IKT-skandaler, Holmenkollenoverskridelser, Altea-sykehjem og ikke minst: de siste ukene, på å kontrollere Adecco, Incita, Konstali Helsenor og andre av kommunens anbudsvinnere som bevisst spekulerer i å opptre på kanten av loven og inngåtte kontrakter med Oslo kommune.

Les byrådets egen dokumentasjon på at byråkratiet i Oslo øker (Excel-ark)

Kommentarer   

0 #1 Sissel Sypriansen 15-04-2011 11:21
Jøss..... du verden.... det er ingen andre enn dem som ikke har skjønt det før nå.... men det er godt det siger inn på dem og...sånn litt etterhvert...
0 #2 Christian Aase 15-04-2011 12:19
Mer byråkrati med Høyre/Frp - For effektiv, men medmenneskelig styring, stem til venstre!

Legg til kommentar