Offentlig styring

4 nye år i folkets tjeneste?

4 nye år i folkets tjeneste?Jeg stiller meg til disposisjon for 4 nye år i folkets tjeneste, som medlem av Oslo bystyre. I denne kronikken har jeg formulert ti bud til en politiker som vil være i folkets tjeneste. I all beskjedenhet mener jeg nok at det nettopp er slik jeg jobber.

Og jeg blir ydmyk når f.eks. Ane Hammerø, leder i Ungdom & Fritid, på Facebook-profilen sin skriver: "oppfordrer alle, uansett politisk ståsted, å gi en slenger (evt tilleggsstemme) til Ivar Johansen - en som virkelig taler de svakes sak, og som kjemper for de som ikke har så høge stemmer selv, som feks barn og unge. Et lite kryss er mye verdt!"

Eller når Jens Petter Gitlesen, leder av Norsk Forbund for Utviklingshemmede, tilsvarende skriver på Facebook: "Jeg kjenner ikke til noen politikere som har frontet saker knyttet til bo- og livssituasjonen for mennesker med funksjonsnedsettelser i samme grad som Ivar Johansen."

Og Cato Brunvand Ellingsen i FO - Fellesorganisasjonen, som skriver: "Med de prosentene SV har for tiden, ble jeg plutselig redd for at Ivar Johansen på sjette plass på deres Oslo liste ikke skulle bli valgt. Derfor denne oppfordringen. Uavhengig av om du stemmer sv eller ikke. Bruk personstemme. For som jeg skrev i denne bloggposten i fjor; slike politikere er det Norge trenger!"

Et kommunevalg er både et partivalg og et personvalg. Du bør bruke muligheten til å gi tilleggsstemmer til kandidater som du synes utmerker seg på en spesielt positiv måte og/eller fronter saker du selv synes er viktig. Uansett hvilken partiliste du bruker, kan du gi enkeltkandidater en tilleggsstemme. Om du fortsatt ønsker meg i Oslo bystyre trenger jeg din stemme. Dersom du stemmer SV, sett kryss ved mitt navn. Dersom du stemmer et annet parti, skriv mitt navn på eget felt på stemmeseddelen.

Legg til kommentar