Offentlig styring

Kutter i pensjoner - skjermer seg selv

Kutter i pensjoner - skjermer seg selv Høyre-, KrF- og Venstre-byrådet vil at kommunalt ansatte i hovedstaden skal få mindre i pensjon fra neste år. Byrådet foreslår derimot ikke kutt i politikernes egne gullpensjoner: Mens kommunalt ansatte må jobbe i 30 år for å oppnå fulle pensjonsrettigheter, holder det med 16 for politikere som byrådsleder Stian Berger Røsland (H). Han har i år en årslønn på 1.111.200 kroner.

Bystyremedlem Ivar Johansen (SV) fremmet onsdag et forslag i finanskomiteen om at bystyret samtidig med kuttene for vanlige folk skal kutte også for politikerne.

Der fikk han bare støtte fra Ap, mens flertallet Høyre, Frp og Venstre sa nei. Finanskomiteen skal sluttbehandle saken i ekstraordinært møte kommende onsdag, før pensjonssaken går til bystyret. Han mener uansett at de ansattes pensjoner bør vernes.

- Det er umoralsk å kutte i pensjonen til de ansatte uten selv å gå foran med et godt eksempel og kutte i sine særskilte privilegier som politikere, sier Ivar Johansen, SV, til VG.

Les mer i VG
Fortell politikerne i bystyrets finanskomite hva du mener