Offentlig styring

En tydelig ny kurs for Oslo

En tydelig ny kurs for Oslo

I dag kl. 11.00 underskrives den politiske plattformen for byrådssamarbeid mellom Ap, MDG og SV på Østmarkssetra.

For min del setter jeg blant annet pris på disse punktene:

- Jobbe for å fjerne ufrivillig deltid og for å etablere en heltidskultur i Oslo kommune

- Gjøre sentrum innenfor Ring 1 bilfritt i løpet av bystyreperioden

- Byrådet vil gå mot prosjekter som bidrar til å øke den fysiske veikapasiteten i og inn til Oslo. Det medfører at den fysiske veikapasiteten på E18 i Vestkorridoren ikke kan økes

- Skolene skal få større frihet til selv å vurdere hvilke metoder og kartlegginger som er best egnet i det pedagogiske arbeidet

- Ansette minst 200 nye lærere i Osloskolen utover det som trengs for å dekke det økende elevtallet

- Innføre to barnehageopptak i året med rett til plass

- Stoppeklokkene i hjemmetjenesten skal fjernes og erstattes av en tillitsreform

- Forsøkskommune for heroinassistert behandling, opprette overdoseteam og utvide ordningen med sprøyterom

- Gradvis innføre gratis halvdagsplass i Aktivitetsskolen for 1 – 4 trinn

- Fjerne aktivitetssonene fra kommuneplanen

- Bygge ut offentlig organiserte velferdstjenester og dermed på sikt redusere kommersielle tilbyderes andel av disse tjenestene

- Tydeliggjøre at ansatte skal ha mulighet til å uttale seg om forhold på egen arbeidsplass

Dette bare som en liten smakebit. Les hele erklæringen og vurder selv. Og; jeg er fra dag 1 tilgjengelig for alle som har synspunkter, ideer eller forslag. Jeg er i folkets tjeneste.

Kommentarer   

+2 #1 Tone Bergli Joner 19-10-2015 09:20
Masse bra. Men har jeg oversett følgende: Gjenopprett holdeplasser som er lagt ned (trikk og t-bane). Dette bør skje fort. Jobb for å åpne Vaslkyrien stasjon. For å spare barn og andre folk for det farlige og forurensende Majorstukrysset .
+3 #2 Liv Jessen 19-10-2015 10:15
Så mye bra....spennend e tider for Oslo innbyggere og ansatte. Heroinforsøk - Jippi, det tok en bruker av Pro Sentret og jeg til ordet for i VG i 1996. Og tenk dere, kommunens ansatte skal nå få uttale seg om forhold på egen arbeidsplass. Dette pluss mye annet sprekt på programmet.
+3 #3 Vigdis Lilleborg 19-10-2015 14:29
Ikke ett ord om elevtallet i videregående skole - ikke imponerende! I mine klasser går det hhv 33 og 34 elever. Er det virkelig en akseptabel klassestørrelse ? Er dette en god måte å sikre individuell tilpasning av elevene på? Gir det lærerne en akseptabel arbeidssituasjo n?
+3 #4 Ewy Halseth 19-10-2015 14:50
Jeg skulle ønske det kunne sies tydeligere hvordsn vi som er funksjonshemmet og kjører egen bil skal forholde oss til et bilfritt Oslo sentrum!?
+2 #5 Ivar J 19-10-2015 15:04
Ewy: i byrådserklæring en står det: "Hensyn til forflytningshem mede, varetransport, kollektivtransp ort, beboere og transport til viktige samfunnsfunksjo ner skal ivaretas, og byrådet vil invitere næringsliv, beboere og andre interessenter til dialog om gjennomføringen ."
#6 Arild Knutsen 19-10-2015 16:36
Hva med den pågående politiaksjonen mot rusmiljøet i Sentrum med de skyhøye bøtesatsene, pågripelsene og bortvisningspra ksisen?
#7 Ivar J 19-10-2015 16:39
Arild: dette er en av de viktige sakene en ny SV-byråd på feltet må forholde seg til.
#8 Torstein 19-10-2015 17:56
Heltid i aktivitetsskole ne, er det noe det er prata om? Og hva med å gå inn for en kommunal boikott av israel? Få SV til å vise litt baller og foreslå det i bystyret a!
#9 Anne 20-10-2015 07:14
Jeg er overlykkelig for et nytt venstrevridde byråd, takk til alle som stemte. Jeg er også overlykkelig for boligfokuset... .ENDELIG vil det bli gjort noe med boligpriser på leie- og eie. Det har vært for gæærnt i alt for lang tid, helt forkastelig, uetisk, usosialt og umoralsk.
Ivar min gode mamn, som kollektivreiser og ofte besøkende i Oslo sentrum, er det i seg sjøl utrolig stressende med alle folka. Det får man ikke gjort så mye med, MEN all reklamen får man gjort noe med. Man blir bombardert av all mulig shit, overalt hvor man snur seg. Jeg blir provosert, og det er en stressfaktor. Kan du legge inn et forslag om fjerning av frislippet av reklamen i Oslo sentrum? Det vil også være i tråd med den grønne helheten, og omskiftet til en miljøby. Jeg må si jeg gleder meg som en unge til det, og håper jeg ikke blir skuffa nok en gang av politikernes fagre ord. Lykke til!
#10 Jan Olav 20-10-2015 11:12
Korleis skal to barnehageoppdra g/år bli mulig å gjennomføre i praksis? Det er svært få barnehagebarn som slutter ved nyttår. Skal noen plassar stå tomme til andre opptak, eller får folk plass berre for 1/2 år?
#11 Rolf Solvang 20-10-2015 16:59
Svikter det nye byrådet i Oslo de fattige? Byrådserklæring en inneholder noen ord som "utjevning av ulikhet" og "bedre velferdsordning er", men det er ikke et ord om mer penger til de fattige. " Vi skal gjøre vår del av jobben for å redusere de sosiale og økonomiske forskjellene i Oslo slik at alle får like muligheter. Arbeid er vårt viktigste virkemiddel for å bekjempe fattigdom og ulikheter. Byrådet vil legge til rette for at flest mulig får et godt fotfeste i arbeidslivet gjennom å legge til rette for opplæring, språkutvikling, kvalifisering og aktive tiltak."
De fattiges krav er at ingen i Oslo skal ha mindre å leve for enn det SIFOs standardbudsjet t finner at man må ha for å kunne kjøpe det aller nødvendigste for å leve et anstendig liv i Norge. Dette er en forutsetning som må på plass før politikerne begynner å bekjempe fattigdommen i kommunene.
Ingenting i byrådserklæring en tyder på at det nye byrådet i Oslo ønsker å si "A" for å begynne å avskaffe fattigdommen i Oslo. Tvert i mot er det mange henvisninger til Arbeidslinja, som er det stikk motsatte av Velferdslinja. Med arbeidslinja kan politikerne bekjempe arbeidsledighet en blant arbeidsløse arbeidsføre, fattigdomsbekje mpelsens første bud er rettighetsfeste t adekvat minsteinntekt til alle som ikke er klare for arbeidsmarkedet og alle som arbeidsmarkedet ikke har arbeid til!

You have no rights to post comments