Offentlig styring

Oslo: Det økonomiske handlingsrommet begrenset

Oslo: Det økonomiske handlingsrommet begrenset

Da Arbeiderpartiet og SV overtok byrådsmakten i 1991 etter mange år med H/Fr.P-styre overtok man en kommune med et akkumulert driftsunderskudd på nær fire milliarder kroner. Kommunen var helt ute av økonomisk styring. Første jobben for A/SV-byrådet var derfor å rydde og nedbetale gammel gjeld.

Når Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne nå overtar kommunen er det også etter et byråd som i betydelig grad har skjøvet kostnader foran seg. Kommunen har nå en akkumulert gjeld på 26,6 milliarder kroner. Lån må nedbetales, og det påløper renter. Også denne gangen er et nytt byråds handlingsrom begrenset av at høyresida ikke har utnyttet kommunens inntektsgrunnlag.

Det nye byrådet må rydde og nedbetale på gammel moro.

Et nytt flertall vil også måtte låne for finansiere viktige investeringer, men i tillegg vil man sørge for at dem som er best bemidlet bidrar noe sterkere til det felles spleiselaget.

Kommentarer   

+1 #1 Aina Andersen Lunde 15-11-2015 11:12
Skjønner ikke at folk kan stemme disse partiene frem som ikke har styringa på penge bruken,ser bare nå i regjeringa også hvor de bruker så mye av oljefondet som skal gå til våre etter kommere på grunn av at de har gitt så mye skattelettelser for de rikeste her i landet.
#2 Karin Johnsen 16-11-2015 11:38
Det synes å være nesten en lovmessighet at når venstresiden har fått orden på økonomien og skal begynne å fordele godene etter sitt grunnsyn, så stemmer velgerne fram høyresiden, som nok en gang bringer økonomien til bunns. Osv. osv. .... Håpet er at velgerne etter hvert ser konsekvensene i tide. Det er lov å håpe, ikke sant?

You have no rights to post comments