Offentlig styring

Stortinget: Ta kontakt

Stortinget: I folkets tjeneste

Som frivillig, ulønnet, innsats jobber jeg som politisk rådgiver for SVs stortingsgruppe, tilknyttet helse- og omsorgskomiteen. Jeg har mitt kontor i Stortinget. Komiteens arbeidsområder er helsetjenester, pleie- og omsorgstjenester, folkehelsearbeid, rusmiddelpolitikk og legemidler.

Jeg er opptatt av åpne politiske prosesser. Det betyr involvering, forankring og dialog med dem som berøres av beslutningene. Internt i SV er særlig da SVs helsepolitiske nettverk viktig, hvor 800 SV-ere er med i Nettverkets Facebookgruppe.

Men utad betyr det interessegrupper, fagfolk og "folk flest" av alle mulige slag. Ofte erfarer jeg de grupper som vedtaket får store konsekvenser for ikke engang vet at en sak er til behandling i Stortinget eller bystyret. På mange måter er dette derfor også et folkeopplysningsarbeid. Det er noe med å oppsøke, og gi en stemme til, dem som ikke kan kjøpe rådyre tjenester fra lobbyister hos First House.

En ting er saker som ligger til behandling i Stortinget. Noe annet er saker som BURDE vært i Stortingets fokus. Saker som viser at det ikke nødvendigvis er samsvar mellom de vakre vedtak og programformuleringer. Eller som viser en utilstrekkelighet eller urimelighet. Stortingsrepresentanter kan stille spørsmål til, eller kreve statsråden inn på teppet. Fremme interpellasjoner eller fremme forslag.

I øyeblikket jobber vi blant annet med disse sakene. Synspunkter er velkomne. Eller er det andre saker innenfor helse- og omsorgsfeltet vi burde ha fokus på? Ta gjerne kontakt. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Kommentarer   

+1 #1 Stein Røise 14-02-2021 09:55
Stortinget bør følge andre land som har avkriminalisert f eks cannabis som før forbudet var ren medisin. Stans de store pengesummer som nå går i lomma på kriminelle miljøer og la oss få nyte samme rettigheter som andre borgere i landet. Det har USA gjort etter å ha innsett at narkokrigen har hatt negativt utfall og ikke hell. Norge bør følge etter i samsvar med FNs og WHOs anbefalinger
#2 Kjerstin-Marie Stensby Fredlun 14-02-2021 11:47
Jeg vet om en person som var vurdert til å ha samtykkekompeta nse og som var i samtaler på distriktpsykiat risk senter. Cirka to måneder etterpå blir foreldre kontaktet av distriktpsykiat risk senter. Dette var i månedene oktober, november og desember 2017. Denne personen hadde fått oppnevnt tvungent vergemål 05.04.2017, uten at vergen opplyste om klagerett ved første møte og første møte var amputert fordi personen hadde blitt bitt av ukjent hund samme dag cirka en time før og skulle ha avlyst møtet hjemme hos seg heller enn å bli forsinket på legevakten.
#3 Noah.Liuzheng@gmail.com 14-02-2021 11:49
Det trenger folke en kamp trenges mot det lovlige terroism, nemlig, BYRÅKRATI for skyld av DEMOKRATI i virkeligheten.

Det var synd at TIDSGRENLOVEN kunne
få misbrukes av noen
spesielister som har
kunnskap om lover til å gi slipp av sine kolleger med krim gjort mot demokrati i det Grunn Loven.

Det passer ikke for Demokrati at bestemmelsen blir gjort mot etterforskning resultater.

Til slutt ville de politi tjenester få slippes.

Virker det virkelig DEMOKRATI?

-Hva synes dere?
BYRÅKRATI er det lovlige terroism mot demokrati i det Grunn Loven.

Mvh
Noah

Detaljer finnes i eposter.
OBS : VENNLIGST TAR IKKE KONTAKT MED MEG PÅ ANDRE MÅTER. TAKK FOR GODE HJELPEN!
#4 Noah.Liuzheng@gmail.com 14-02-2021 11:56
Ja! "Det glemte jeg å si at jeg ikke kunne klare meg med noe godt uten hjelpen P. G.A. UTVIKLINGENSHEM M." skal jeg gi dere en idé.

Det passer meg egentlig godt å få noe ide gitt til dere på Facebook, så det blir enkeltere for meg. Takk for gode forståelse på forhånd.

Det passer meg godt å få gi idé på eposter.
#5 Mariya Eriksen 14-02-2021 14:30
Jeg vil at de ulike behovene til folk med "usynlige" diagnoser (Asperger, ADHD, osv.) blir tatt på alvor og at de får den tilrettelegging en de har behov for.
#6 Per Gunnar Bjørge 14-02-2021 15:05
Hvorfor er det ikke noen som tørr å gå gå i mot LAR sitt regime? Ikke hverken ruskonsulenter eller leger to er å gjøre dette. Vi som er i LAR prøver og prøver, men vi kommer ingen vei med argumentene våres. Dette er noe som veldig mange av oss sliter med når det gjelder dem sine regler og lover. Har ikke ORD for måten jeg har blitt behandlet på og dette er noe vi må slite med resten av livet vårt. Er nå 58 år, og ser snart ingen løsning på dette problemet. Vet ikke om noen som er fornøyd med LAR overhodet.
#7 Stein Røise 16-02-2021 00:23
Etter at staten på 1990 tallet åpnet for metadon behandling har flere tusen lar pasienter nærmest vært å anse som "statsnarkomane"

Det har utvilsomt reddet mange liv - så for å si det med Bob Marley: Its just a herb. Like a bird. Og all ny kunnskap om skadevirkninger av cannabis kontra alkohol styrker behovet for å få gjennomslag for Rudreformen og heller sette inn kreftene i kampen mot den virkelige gule fare. Husk Spanskesyken, brennevin til folket midt under Forbudstiden. Forbudet har eller er i ferd med å gå ut på dato og det er tid for å følge FN råd og anbefalinger. Går ikke dette gjennom bør det gå videre til Haag (?) kanskje? Politikerne kjenner vel godt til Norges "rettmessige" okkupasjon av Øst-Grønland ved navn: "Eirik Raudes land" De fleste vet enden på den visa? Narkotika er så mangt og omfattende og det mange håper på er at Norge nå åpner opp sine øyne og hilser rusreformen velkommen. Vedvarer forbudet opprettholdes svartemarkedet, flere kyniske bakmenn lokkes å komme inn på det norske markedet med de "varer" ingen aner hva består av eller inneholder. Overdoser vil forekomme...nes ten som å være jøde under krigen stigmatisering, utstøtelse, tap av verdighet, selvrespekt, tillit til autoriteten osv. Gi oss tilbake eldgamle verdier som som samhold og solidaritet. Lokket har stått på ialt for mange år. Vi er lei forfølgelser og blodpenget til ulike a la Capone mafia, ligaer og utspekulerte kyniske bakmenn vi ikke aner hvem er?

You have no rights to post comments