Offentlig styring

Stortinget: Ta kontakt

Stortinget: I folkets tjeneste

Som frivillig, ulønnet, innsats jobber jeg som politisk rådgiver for SVs stortingsgruppe, tilknyttet helse- og omsorgskomiteen. Jeg har mitt kontor i Stortinget. Komiteens arbeidsområder er helsetjenester, pleie- og omsorgstjenester, folkehelsearbeid, rusmiddelpolitikk og legemidler.

Jeg er opptatt av åpne politiske prosesser. Det betyr involvering, forankring og dialog med dem som berøres av beslutningene. Internt i SV er særlig da SVs helsepolitiske nettverk viktig, hvor 800 SV-ere er med i Nettverkets Facebookgruppe.

Men utad betyr det interessegrupper, fagfolk og "folk flest" av alle mulige slag. Ofte erfarer jeg de grupper som vedtaket får store konsekvenser for ikke engang vet at en sak er til behandling i Stortinget eller bystyret. På mange måter er dette derfor også et folkeopplysningsarbeid. Det er noe med å oppsøke, og gi en stemme til, dem som ikke kan kjøpe rådyre tjenester fra lobbyister hos First House.

En ting er saker som ligger til behandling i Stortinget. Noe annet er saker som BURDE vært i Stortingets fokus. Saker som viser at det ikke nødvendigvis er samsvar mellom de vakre vedtak og programformuleringer. Eller som viser en utilstrekkelighet eller urimelighet. Stortingsrepresentanter kan stille spørsmål til, eller kreve statsråden inn på teppet. Fremme interpellasjoner eller fremme forslag.

I øyeblikket jobber vi blant annet med disse sakene. Synspunkter er velkomne. Eller er det andre saker innenfor helse- og omsorgsfeltet vi burde ha fokus på? Ta gjerne kontakt. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.