Offentlig styring

Oslo kommunes kontrollutvalg: Synlig på Facebook

Oslo kommunes kontrollutvalg: Synlig på Facebook

I bunn for det aler meste av mitt politiske virke er folkeopplysning, dialog og åpenhet. Sånn også i mitt verv som medlem av Kontrollutvalget i Oslo kommune.

Kontrollutvalget er fraværende på sosiale medier. Sånn bør det ikke være. Jeg har derfor gjort jobben selv: Etablert en Facebook-gruppe for mitt arbeid i kommunens kontrollutvalg. Dette er ikke en offisiell side fra utvalget, men en side hvor interesserte kan finne saksdokumenter, rapporter og sånt. Og selvsagt: Annonsering av Kontrollutvalgets møter som et Facebook-event.  

Jeg er valgt av bystyret til - som SVer - å være vaktbikkje for innbyggerne og lokaldemokratiet.

Ofte sies det at bystyret, bydelsutvalg, kontrollutvalg m.fl. ikke behandler enkeltsaker. Det er riktig, men det er bare den konkrete sak - enkeltinnbyggerens erfaringer i møte med kommunen - som er lakkmustesten på om politikken og regelverket treffer. Dermed er enkeltsaker ofte utgangspunkt for granskning, overordnede forvaltningsrevisjoner eller endringer av regelverk eller politikk.  

I den sammenheng tar jeg gjerne i mot henvendelser fra dem som har meninger eller informasjon jeg bør se nærmere på. Legg eventuelt innspill i Facebook-gruppa, eller ta direktekontakt. Min mailadresse er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Om ønskelig behandles selvsagt henvendelser fortrolig.          

You have no rights to post comments