Privatisering, marked og konkurranse

Ideologi og hva som egentlig lønner seg

Ideologi og hva som egentlig lønner seg"I 2009 ville Høyre/FrP-byrådet i Oslo gjerne gjøre ovnen (der ditt og andres søppel brennes) på Klemetsrud til et AS, og selge sine egne ansatte i samme slengen. Dèt viste seg å være juridisk komplisert og dessuten kreve mange analyser av ymse slag, derfor valgte de å avslutte møtene med oss tillitsvalgte, og jobbe videre litt i det stille.

Denne uka følte de seg klare for nye slag, og avholdt et møte med oss. De er nå klare til å privatisere, AS-ifisere eller konkurranseutsette Klemetsrud igjen. Kommunen har investert milliarder i ny ovn og pusset opp anlegget.  I motsetning til oss andre syns byrådet det er greit å kaste noen milliarder etter folk de knapt nok vet hvem er. Ville du ha pusset opp leiligheten din, solgt den til hvem som helst og leid den tilbake til markedspris?", skriver de tillitsvalgte i Renovasjonsetatens Fagforening. 


Innspillet fra Renovasjonsetatens Fagforening:

Vi tillitsvalgte i offentlig sektor rekker å være vitne til mye rart, hvis vi bare holder ut en stund. Selv har jeg vært gjennom 4 overtalligheter, 3 konkurranseutsettinger og utallige omorganiseringer. Personalsjefer har blitt HR-sjefer, fagarbeidere har blitt konsulenter og assistenter har blitt arbeidsløse. For noen få år siden ble det trendy å leie inn hjelp til både drift og prosjekter via vikarbyråer. ”Ikke nok med at det er  billigere enn ansatte, de er også mer innovative og vi slipper jobben med å skaffe vikar ved sykdom”. Den siste tidens avsløringer om bl.a. Adecco viser at det selvfølgelig ikke handlet om å være innovativ, men å kutte velferd, lønn, pensjon og overtidsbetaling. Hokus Pokus, sier jeg. 

Konkurranseutsetting er en annen ting du ikke bør være i mot hvis du vil fremstå som fremtidsrettet og moderne. At samtlige selskaper som har vunnet så langt, det være seg innen omsorg eller asfaltlegging, har vunnet pga underbemanning og underbetaling, ser ut til bare å plage gamle og uinteressante damer som meg sjøl. 

I 2009 ville Høyre/FrP-byrådet i Oslo gjerne gjøre ovnen (der ditt og andres søppel brennes) på Klemetsrud til et AS, og selge sine egne (og latterlig lojale) ansatte i samme slengen. Dèt viste seg å være juridisk komplisert og dessuten kreve mange analyser av ymse slag, derfor valgte de å avslutte møtene med oss tillitsvalgte, og jobbe videre litt i det stille. Denne uka følte de seg klare for nye slag, og avholdt et møte med oss. De er nå klare til å privatisere, AS-ifisere eller konkurranseutsette Klemetsrud igjen. Kommunen har investert milliarder i ny ovn og pusset opp anlegget. 

I motsetning til oss andre syns byrådet det er greit å kaste noen milliarder etter folk de knapt nok vet hvem er. Ville du ha pusset opp leiligheten din, solgt den til hvem som helst og leid den tilbake til markedspris? 

Avfallsmarkedet er slik at vi kan se utsiktene til god inntjening fremover, faktisk i milliardklassen. Overskuddet fra forbrenning og energigjenvinning kan brukes til lærlingeplasser, sykehjem og skoler, eller vi kan gjøre som byrådet vil og kanalisere penga inn i det private og skattefrie aksjemarkedet. 

Vi i Renovasjonsetatens Fagforening håper at du vil følge oss med argusøyne og sympati fremover, og at du gjennom din stemmegivning i høst gir din stemme til et parti som vil beholde offentlig styring; Arbeiderpartiet, SV eller Rødt. God valgkamp!

Følg Ivar Johansen på Twitter eller Facebook.

Kommentarer   

#1 Per Arne Johannessen 07-03-2011 20:39
Man glemmer fort i Oslo kommune. Husk Miljøtransports aken som kostet kommunen opp mot 100 millmen skulle igjennom av ideolokiske grunner. Har det blitt bedre og billigere renovasjon i Oslo. Nei bare flere dårlig behandlede ansatte og familier som sliter med ettervirkningen e.INGEN HAR TJENT PÅ DETTE !! En knusende seier for kommuneansatte i Oslo vei og mange ansatte det måtte skaffes nye jobber til og det har kostet både helse og kroner. Mvh Tidligere leder av Renholdsverkets arbeiderforenin g.

You have no rights to post comments