Privatisering, marked og konkurranse

Oslo kommune: Hjerterå behandling av byens psykisk syke

Oslo kommune: Hjerteråd behandling av byens psykisk syke

Høyre-byrådet sender psykisk syke ut av byen, mil-vis unna familie og venner.

I 9 år har psykisk syke Teresa Clausen bodd i bolig på Grefsenlia. Men som en konsekvens av anbudsutsetting kastes hun nå ut. Hun skriver til meg:

"Nå fikk jeg tilbud om bolig. Borger gård i Hønefoss. Hva i himmelens navn skal jeg gjøre i Hønefoss. Jeg er Oslo-jente. Å skulle flytte til Hønefoss ville rokke min verden. Det kommer ikke på tale, men det er hva de har å tilby meg. Jeg har familien min her, mor og bror. Håpløshet, depresjon og angst er det som fyller min hverdag nå. Det her er skikkelig vondt. Hvor er omsorgsboligene i Oslo som det skrytes av. Hva kommer til å skje med meg? Jeg føler at jeg bare synker."

I gårsdagens Dagbladet skrev jeg blant annet:

"Konkurranseutsetting er politikernes og administrasjonens valgfrihet. Den påtvinges brukerne av kommunens tjenester, og den overkjører brukernes eget valg. For å ta et aktuelt eksempel: Beboerne på Grefsenlia, et botilbud for personer med psykiske lidelser, og som trenger bolig med tett faglig oppfølging. De foretok et aktivt brukervalg da de flyttet inn på Grefsenlia, og de fleste har bodd der i ni år. De har fått et godt bomiljø og en god faglig oppfølging .

Men med et pennestrøk avbrytes alt. De må forlate sine hjem i løpet av 3 måneder, for «noen» politikere i Rådhuset fant ut at de vil sette boligtilbudene til 120 personer ut på anbud. Grefsenlia tapte i konkurransen, og beboerne må ut." Jeg skjønner ikke at Høyre kan ha anstendighet til å behandle psykisk syke mennesker på denne måten.

Les hele artikkelen på link nedenfor.

Kommentarer   

+1 #11 Cathrin Larsen 18-09-2015 20:10
Skremmende ufølsomt...! Jeg har selv slitt med angst, og kan bare forestille meg hvordan folka, som må flytte her det. Snakk om å tale med to tunger...!!!
0 #12 Tone Vågbø 18-09-2015 20:12
Psykisk syke er kun er ord for Høyre-folk det ! Så umenneskelig gjort !! Får da virkelig håpe at de som gjorde/gjør dette, selv får samme behandling, hvis de selv skulle komme i samme situasjon.
0 #13 per rune hansebråten 19-09-2015 10:02
Hvordan kan men få til et system hvor man kan forsikre seg mot politiske vedtak som åpenbart krenker individets rettigheter som de samme politikere henger om i sine svulstige taler. Retten til selv å velge sykehus blir jo en vits når de legger ned, forflytter fagmiljøer, bryter opp godt fungerende miljøer og som resultat får man usikkerhet blant de ansatte og pasienter. De siste 20 år er det gjennomført et utall nedleggelse, også kalt omorganisering, av godt fungerende miljøer og bak dette ligger åpenbart økonomiske incitament styrt av ikke faglærte omsorgs personale med økonomer og konsulenter.
0 #14 Teresa clausen 19-09-2015 14:17
Takk for all støtte og forståelse. Jeg håper noe kan bli gjort så vi kan beholde hjemmet vårt. Tilbudene vi kan få holder ikke. Personalet jobber om dagen,ikke ettermiddag og kveld. Jeg sliter mest på ettermiddag og kveld og det er da jeg trenger folk rundt meg. Vite at noen er der.

Legg til kommentar