Privatisering, marked og konkurranse

KS: OPS blir for dyrt, og velges ikke av kommunene

KS: OPS blir for dyrt, og velges ikke av kommunene

KS-ledelsen har møtt regjeringen i konsultasjonsmøte, og i KS sitt innspillsnotet heter det:

"Kommuner som gjennomfører byggeprosjekter som OPS, Offentlig Privat Samarbeid, herunder skolebygg er underlagt andre regler for merverdiavgiftskompensasjon enn om kommunen gjennomfører prosjektet i egenregi. For kommunene som velger OPS, vil finansieringskostnadene øke da kommunene ikke får dekket merutlegget som det private selskapet får i og med at det ikke innrømmes fradrag for inngående merverdiavgift.

Dette er en følge av at Skattedirektoratet i desember 2015 kom med en ny uttalelse som er oppfattet som en endring av tidligere praksis. OPS-prosjekter vil derfor ikke bli valgt av kommunene, da dette blir for kostbart i forhold til å gjennomføre byggeprosjekt i egen kommunal regi.

Skal OPS være et reelt alternativ for kommunesektoren bør også merverdikompensasjonen være nøytral for denne organisasjonsformen."

Kommentarer   

+1 #1 John Magne Hiller 05-05-2017 05:28
Da H og FrP satt i opposisjon, var OPS svaret på alt, fikk vi inntrykk av. Straks de blåbrune kom i posisjon, ble det helt stille rundt denne ideen. Hvorfor det? Fant de plutselig ut om alle de dårlige erfaringene som andre land gjorde, tro?
0 #2 Eyvind.Henriksen 05-05-2017 09:06
Jeg har forstått hvorfor blåbrune politikere konsekvent vil føre en pokitikk som overfører milliarder til de rikeste i dette landet. Store pengesummer blir ført til utenlanske eiere. Slik blir det fordi de blåbrune partiene arbeider for de rikeste rike.
Derimot forstår jeg ikke hvorfor vanlige folk med midlere og lavere inntekter støtter disse partiene. Hva er det som er så bra å se at skattepengene blir plassert i de feiteste lommebøkene, mens folk får mindre og mindre å leve for.
Heldigvis har FOLK FLEST forstått at dagens regjering trenger avløsning ved første anledning.
0 #3 Dag Stormbo 06-05-2017 05:21
Det må jo bli dyrere dersom 10 % av investeringen må være profitt til investoren det ikke er bruk for.

Legg til kommentar