Privatisering, marked og konkurranse

Regjeringens perspektivmelding: En plan for privatisering

Regjeringens perspektivmelding: En plan for privatisering

Ifølge regjeringens Perspektivmelding vil Norge bli et mye rikere land i år 2060 enn det er i dag.

Det burde være en gladmelding. Likevel er hovedbudskapet til regjeringen og mange kommentatorer og eksperter at det vil bli trangere kår i fremtiden.

Vi må jobbe mer eller kutte i offentlig sektor om vi skal kunne opprettholde velferdsstaten slik vi kjenner den – på grunn av «eldrebølgen» som er i ferd med å skylle over vårt land.

Roman Eliassens rapport fra Manifest Analyse viser at Perspektivmeldingens egne beregninger gir mer enn nok handlingsrom til å sørge for fremtidens velferd innenfor offentlige budsjetter. Utfordringene forbundet med «eldrebyrden» blir ofte overdrevet.

Som Manifest Analyse understreker: Den alvorlige trusselen mot velferdsstaten er regjeringens egen politikk som – vitende eller uvitende – styrer velferden vår inn i et privatiseringsspor, med sine skattekutt og sin omfavnelse av kommersielle aktører i velferden.

Kommentarer   

#1 Nina Egedius 25-03-2019 11:28
Det er trist å se dreiningen de borgerlige politikerne drar landet og samfunnet mot: Mer makt og mer kapital over på de allerede rikeste, kutt i ytelser for de som har minst, - generelt en retning hvor de bit for bit angriper velferdsstaten og kynisk fratar folk nødvendig hjelp og ytelser.

Jeg håper folk gjennomskuer privatiseringsh elvetet, ser hva som er hensikten: samle enda mer midler hos dem som har mest fra før.
Hvor BLE det av solidaritetstan ken, et samfunn som jobber for goder til alle, ikke bare for de få, rike?
Nei, den veien regjeringen trekker samfunnet nå, er helt feil: Dyrking av egoet, dyrking av egoets rikdom, vekk med solidaritet og omtanke for hele folket.

Sånn vil ihvertfall ikke jeg ha det.
Tenk på NSB og VY.
Tenk på sammenslåing av fylker, TVANGSSAMMENSLÅING!,
Tenk på "Nærpolitirefor men", mm.

Hvor fornøyde er vi egentlig? Jeg ser bare en borgerlig regjering som trer nedover hodet på oss dårlige "reformer" folk IKKE vil ha

You have no rights to post comments