Psykisk helse

Her er den: Lista over tomme kommunale bygninger

Her er den: Lista over tomme kommunale bygningerGang på gang får vi opp eksempler på at Byrådet i Oslo lar kommunale bygninger stå tomme over mange år, og med hærverk og forfall som det naturlige resultat. Dette er særs dårlig forvaltning av felleskapets verdier.

På mitt initiativ ga bystyrets finanskomite i fjor vår Byrådet denne beskjeden: "Byrådet anmodes om å få på plass en rutine som sikrer at alternativ/midlertidig bruk i kommunal regi/utleie blir vurdert der det er sannsynlig at lokaler blir stående tomme ut over 6 måneder."

Her offentliggjør jeg siste oversikt over tomme kommunale bygninger, slik at innbyggerne - ved henvendelse  til den etat/virksomheten som disponerer bygningen-  kan gi innspill til alternativ bruk.

Les Excelark med oversikt over tomme kommunale bygg/eiendommer

Kommentarer   

+4 #11 Ingebjørg Nordhus 19-11-2011 23:31
Logikkrekka når ikke langt; Folk klager på boligpriser og skatt, men hundser og hetser husokkupanter.. .
+1 #12 Matias Enger 20-11-2011 02:25
Kjempebra. Den listen har kommunen vært veldig hemmelighetsful le rundt, kan dette bety ett nytt klima rundt boligpolitikk i finanskomiteen og byutviklingskom iteen?
+1 #13 mona indiana trollerud 21-11-2012 20:33
jeg ber innstendig om at de tomme boligene kommunene disponerer tas i bruk snarest mulig,da vinteren og kulda er i ferd med og sette inn,det er utrolig uprofesjonelt at boliger som kan benyttes av vanskeligstilte nordmenn,og akkurat nå romfolket som virkelig sliter med kulde og sult,jeg vil rett og slett si at det er en skam av stat og kommune og la folk i vårt rike land fryse når det finnes hus til alle,og som bare står og forfaller fordi det ikke finnes oversikt over boliger,og som folks skattepenger er blitt brukt til,vi vil ha folk inn fra gata,inn i varmen som alle andre da dette strider imot enhver sans for sunn fornuft og resursfordelig, ordne opp,dette vil vi ikke se på lenger,det er totalt forkastelig,ven nlig hilsen et medmenneske.
+1 #14 FolkFryser 03-12-2012 20:42
Folk ligger i parkeringshus å sover for å ikke fryse ihjel..! bruk noen av byggene til å huse disse over vinteren...
+3 #15 anonym feiging 09-12-2012 16:37
hausmannsgate 42: kommunen har ødelagt den verneverdige fasaden, og skapt store sprekker oppigjennom bygget når de reiv blåhallen vedsiden av. hovedsikringssk apet har slått knister og mye skade har blitt gjort på innsiden av bygget av arbeidere som "sikret" bygget. okkupantene ble kastet ut av kommunen via tingretten. kommunen har selv sagt at det var pga. brannsikkerhet. selv om dette var 90% utarbeidet og under utbedring av okkupantenens eget arbeid og deres egne midler. okkupantene ble kastet ut på gata i -12 grader, og noen av dem ble spylt ned med vann av politiet. sadistisk, ondskap og forkastelig.
0 #16 nabo 13-05-2014 17:56
Romsås, odvar solbergsvei 81 ++ veldig kule tomme hus, , kort til t-bane og buss, landlig omgivelser, kunstnerateleri er som nærmeste nabo. Står fortsatt på lista

Legg til kommentar