Rus

Rusmisbruker: Tungt og nedlatende behandlingsapparat

Rusmisbruker: Og tungt og nedlatende behandlingsapparatRusmisbrukeren Raymond har sendt meg en mail, og skriver bl.a: "Jeg har prøvd mange ganger å bli rusfri men jeg har ikke klart det. Har gått 2 runder på Veksthuset i Oslo og 3 ganger på Veksthuset i Molde uten å klare det enda. Men etter jeg selv valgte å bryte programmet mitt sist gang har jeg aldri opplevd et tyngre og mer nedlatende system enn det som er idag." Jeg lar Raymond komme til orde med sitt syn, og gjengir hans mail.


"Jeg sender denne mailen til forskjellige aviser og journalister som jeg har sett har skrevet om dette emnet. Det er jo rus, ventetid og bevilgninger av penger til rehabilitering av rusmisbrukere. nedleggelser av behandlingsplasser og et tungt og tregt og langt system. Jeg kan fortsette å fortlelle ganske mye om hva jeg synes er feil med systemet, men det er ikke så viktig.

Det som jeg syns er viktig som jeg ønsker å fremheve er konsekvensene av et slikt system, alle de som ikke orker å gå de rundene etter brutt behandling, eller som dør i påvente av behandling pga lang ventetid.

Jeg har prøvd mange ganger å bli rusfri men jeg har ikke klart det. Har gått 2 runder på Veksthuset i Oslo og 3 ganger på Veksthuset i Molde uten å klare det enda. Men etter jeg selv valgte å bryte programmet mitt sist gang har jeg aldri opplevd et tyngre og mer nedlatende system enn det som er idag. Etter jeg dro fra Veksthuset i Molde hadde jeg ingen steder å dra til. Foreldrene mine må jo ta avstand fra meg pga mitt rusmisbruk noe jeg forstår helt og holdent. Det endte med at jeg gikk rundt og sov ute, spiste søppell og sov på Frelsesarmeenbussen på nettene når de var der.

Eller så sov jeg hos venner. Det hele endte med en overdose og da bestemte jeg meg for å dra til Nord-Norge til familie der for sosialkontoret kunne ikke tilby meg noe som helst sted å bo. Jeg kom tilbake fra Nord-Norge og bodde på gaten rundt i enda noen uker helt til de kunne tilby meg en hospitsplass på Evangeliesenteret. Jeg er ikke utakknemmelig for det men det er sted for rusmisbrukere som har gitt opp, ihvertfall opplevde jeg det slik og det hendte ting der som jeg ikke synes var noe særlig- Så jeg valgte å sove på bussen til Frelsesarmeen til morningen når de dro.

Jeg har siden jeg var 13 år gammmel ruset meg men har alltid hatt jobb og er oppegående og god til å snakke for meg. Hvis ikke jeg hadde vært det så hadde jeg vært død idag. Jeg gråter nå når jeg sitter å skriver dette for jeg har ikke et ønske om å dø. Jeg har et ønske om å kunne leve et rusfritt liv. Det er alt jeg ønsker.

Jeg ønsker at det skal komme frem i en eller annen avis, tv eller et eller annet så folk kan se og få høre hvordan dette systemet fungerer/ikke fungerer. Jeg har nå en plass på et veldig bra sted mens jeg er i påvente av langtidsbehandling.

Jeg hadde først tenkt å fortelle alt på en gang men jeg tenker dette får holde så får dere ta en avgjørelse på om dere synes dette er en sak som burde komme frem. Ihvertfall synes jeg at det er viktig. Jeg vil nok engang understreke at jeg ikke ønsker å få frem at det er så synd på meg og alt det der.For det er faktisk ikke synd på med, jeg må ta konsekvensene av mine valg hele veien akkurat som alle andre og jeg må løse de problemene jeg møter på den måten jeg velger akkurat som alle andre. Jeg ønsker at samfunnet skal se og få høre hvordan systemet fungerer i praksis og resultatene av dette.

Jeg vil også si at jeg ønsker ikke dette pga bitterhet men til hjelp og slik at de som kan gjøre noe kan se hvor mye mer som trengs å gjøres. Jeg har dokumentasjoner på det meste og mye på hjertet. Men nå må jeg avslutte ellers kunne jeg skrevet meget lang tid.

Håper dere/du tar kontakt

Mvh
Raymond"

You have no rights to post comments