Rus

65 av byens innbyggere døde ...

65 av byens innbyggere døde ...Fr.P.byråd Jøran Kallmyr sendte i går følgende notat til bystyrets helse- og sosialkomite:  "Jeg viser til vedlagte brev fra KRIPOS der antall overdosedødsfall i  Oslo kommune for 2007 blir korrigert fra 109 til 65. Dette er en nedgang fra 72 dødsfall i 2006." Ja, det var alt han skrev. Sekstifem mennesker. Sekstifem unike individer av byens mest utslåtte og hjelpetrengende døde i fjor og byråden tar det som ren statistikk.  Fr.P-byrådens hjelpeapparat var utilstrekkelig i forhold den bistand disse menneskene trengte. Hadde 65 hjelpetrengende i Holmenkolllåsen dødd i løpet av et år ville det blitt nedsatt granskningskomisjoner og hurtigarbeidende komiteer.

Jøran Kallmyr var i går og i forigårs opptatt av, og særs indignert over, at hjemmehjelpstjenesten i bydel Alna ikke kjøpte øl på butikken til en av hjemmetjenestens brukere.


Les hva Jøran Kallmyr var opptatt av torsdag og fredag.

KRIPOS sitt brev:

"Det vises til brev av 13.november 2008 der det stilles en del sporsmål vedrørende Narkotikastatistikk 2007 offentliggjort i april 2008, samt konkrete spørsmål vedrørende statistikken for Oslo politidistrikt.

Informasjonen i Narkotikastatistikken som utarbeides årlig ved Kripos, baserer seg på innberettet tallmateriale fra respektive politidistrikt. Vi vurderer selv ikke overdoseindikasjonene fra politidistrikt. Samlet sett er dette blitt kalt for "narkotikarelaterte dodsfall". Narkotikastatistikken cr offentliggjort på www.politiet.no under Kripos - Statistikk.

Det refereres til 4. avsnitt der det rettes sporsmål om Kripos ikke lengre forer statistikk over overdosedodsfall, men at det fores en fellesstatistikk over overdosedødsfall og døde narkotikamisbrukere; Kripos fører nasjonale registre over innsendt tallmateriale fra politietaten og har ingen medisinsk kompetanse.

For 2007 sendte Oslo politidistrikt for forste gang en liste bestående av to deler. Forste del er kalt overdosedødsfall i Oslo i 2007, og den andre delen er kalt narkotikarelaterte dødsfall i Oslo 2007. Listen inneholdt totalt 109 personer, og var sammenhengende. Ved en feiltagelse ser vi i dag at vi benyttet dette totaltallet, og det betvr at 44 dode ble tatt med i "overdosestatistikken" som ikke skulle ha vært der. Dette beklager Kripos på det sterkeste
og data vil bli rettet opp snarest mulig.

Når det gjelder hvor den enkelte har vært bosatt, så er Oslo Politidistrikt eller Folkeregisteret riktig adressat."