Rus

Helsetilsynet: Sviktende oppfølging av overdosepasienter?

Helsetilsynet: Sviktende oppfølging av overdosepasienter?"Er det faglig forsvarlig at personer/pasienter som tar en opiatdose "kun" skal gis øyeblikkelig hjelp på stedet, og ikke være sikret en videre behandling/oppfølging innen helse- og sosialtjenesten? Representerer dagens praksis en fare for svikt til denne pasientgruppen?
Skal den første medisinskfaglige oppfølgingen skje fra spesialisthelsetjenesten, eller er rett behandlingsnivå kommunehelsetjenesten? og hvordan skal videre samhandling skje?
Ivaretar dagens praksis aktuelle pasientkategori på samme måte som andre pasientgrupper?"

Helsetilsynet i Oslo og Akershus stiller - i en henvendelse til Helsedirektoratet - helt grunnleggende spørsmål om hvorvidt overdosepasienter i Oslo får tilstrekkelig oppfølging.

Les Helsetilsynets henvendelse til Helsedirektoratet (pdf-dokument - ved problemer last først dokument ned til egen maskin og les det derfra)

Kommentarer   

#1 Rita 30-01-2009 14:50
Dette er et viktig tema som blir belyst. Nå som det utarbeides føringer for en ny rusakutt bør det være en god dialog mellom fagfelt, brukerorganisas joner og helseforetakene . Om det finnes noen innspill på hvordan denne gruppen kan rommes i en slik akutt bør det komme innspill til Kra blandt annet. Likeledes er det satt av et utvalg som jobber konkret med innhold.

You have no rights to post comments