Rus

Pusj heller sosialarbeidere på de narkomane, framfor politifolk

Pusj heller sosialarbeidere på de narkomane, framfor politifolkByråd Sylvi Listhaug og politisjef Kåre Stølen er dundrende uenige i hvordan narko-miljøet skal bekjempes. Listhaug vil at narkomane skal taues inn av politiet. – Vi kan ikke arrestere folk bare fordi de ser litt skumle ut, sier Stølen til Dagsavisen.

Jeg har sendt byråden en utfordring: Pusj heller sosialarbeidere på de narkomane, framfor politifolk. Les utfordringen under, og skriv gjerne egne synspunkter i kommentarfeltet.


Fra: Ivar Johansen [mailto:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.]
Sendt: 20. mai 2009 10:48
Til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.'
Emne: Utfordring

Jfr. dette.http://www.dagsavisen.no/innenriks/article416630.ece J

Jeg vil utfordre deg som byråd:

Du stiller gjerne opp på ”arbeidspraksis” på sykehjem. 

Still selv opp blant rusmismisbrukerne ved Oslo S, og tilbring en dag eller to der.Still opp med en aktiv dugnad hvor du, sammen med 5 eller 10 kommunale sosialarbeidere, kartlegger den enkeltes hjelpebehov.

Garanter at alle som har et hjelpebehov, og som ønsker hjelp, skal få det i løpet av for eksempel en uke.

Og skyfl ikke rusmisbrukeren selv ut på en evig shoppingrunde, men garanter at kommunen/du tar ansvaret for å slåss for at andre hjelpeinstanser stiller opp for den enkelte dersom Oslo kommune selv ikke er den som i første rekke bør gi tilbudet. 
For å oppnå resultater at det nødvendig at byråden forholder seg til hvert enkelt individ, og dennes hjelpebehov.
Rusmisbrukerne er forskjellige, som alle oss andre.
Hver enkelt må tildeles en personlig oppfølger/støtteperson i kommunen,  som tett holder i dennes sak og sikrer framdrift. 

Det er byrådens ansvar for å sørge for at rusmisbrukerne ved Oslo S får tilstrekkelig hjelp, ikke politiet.

med hilsen

Ivar

Kommentarer   

0 #21 Anne-Karin Kolstad 20-05-2009 18:14
Ja, han og mange våger å tenke mye nytt og det var på tide. Nesten alle partiene har denne våren vedtatt nye og bedre planer for rusomsorgen. FrPs nye rusplan er faktisk noe av det beste jeg har lest på lenge. Best liker jeg dog Opptrappingspla nen til regjeringen. Nå håper jeg bare det blir realisert gjennom en økt satsing :-)

Legg til kommentar