Rus

Retretten med gode resultater for rusavhengige

Retretten med gode resultater for rusavhengige"Ved Retretten hjelper tidligere rusmisbrukere, straffedømte og pårørende andre i samme situasjon. Et viktig virkemiddel er akupunktur.  - For første gang i mitt liv er jeg skikkelig frelst! «Camilla» står ved et kontor på Retretten og smiler stort. Hun har slitt med tungt pillemisbruk i en årrekke, men ved hjelp av Retretten begynner hun nå å få livet på skinner." Slik innledet en reportasje i Aften i fjor høst.

Og nå i sommer leser jeg tilsvarende om fengselsprosjektet: "Responsen fra innsatte i Oslo Fengsel er svært god, etter at de har deltatt på et livs- mestringskurs i regi av Retretten. "Jeg føler meg som en tørr svamp som har blitt kasta oppi ei bøtte med vann. Det er så interessant å få kunnskap om hvilke krefter som har styrt snart tredve år av livet mitt», skriver en av de innsatte i et innlegg i fengselsavisen Gjengangere i Oslo Fengsel. Han har sonet der i ti år og har mange år igjen. Nå er han én av ti menn som deltar på lærings- og livsmestringskurset ANTA. Det har gitt ham håp om en ny start etter endt soning."

Her gjøres det mye bra arbeid. Nå foreligger en evaluering, - se vedlegg.

Les rapporten (pdf-dokument - hvis problem med nedlastning: høyreklikk og last ned på egen maskin, eller oppgraderer leseren for pdf-dokumenter)

Kommentarer   

#1 Rita 02-04-2010 18:39
Vil bare fortelle at den innsatte som det skrives om her har fått noe utdannelse og har klart å komme i jobb etter at han ble overflytta til åpen soning. Vi har fremdeles kontakt med han ukentlig i Retretten og han tar en telefon om han trenger støtte utover hans faste dag hos oss.
#2 Tommy Høibjerg 10-12-2010 15:07
Det er så bra at nen tar tak i det. Jeg har sett mye av det i min hjem by Det er tris å se 12 åringer som russer seg. Va kaan jeg gjøre med. Jo jeg har brata med foreldrane å et tem. di søtter opp.

You have no rights to post comments