Rus

Retretten med gode resultater for rusavhengige

Retretten med gode resultater for rusavhengige"Ved Retretten hjelper tidligere rusmisbrukere, straffedømte og pårørende andre i samme situasjon. Et viktig virkemiddel er akupunktur.  - For første gang i mitt liv er jeg skikkelig frelst! «Camilla» står ved et kontor på Retretten og smiler stort. Hun har slitt med tungt pillemisbruk i en årrekke, men ved hjelp av Retretten begynner hun nå å få livet på skinner." Slik innledet en reportasje i Aften i fjor høst.

Og nå i sommer leser jeg tilsvarende om fengselsprosjektet: "Responsen fra innsatte i Oslo Fengsel er svært god, etter at de har deltatt på et livs- mestringskurs i regi av Retretten. "Jeg føler meg som en tørr svamp som har blitt kasta oppi ei bøtte med vann. Det er så interessant å få kunnskap om hvilke krefter som har styrt snart tredve år av livet mitt», skriver en av de innsatte i et innlegg i fengselsavisen Gjengangere i Oslo Fengsel. Han har sonet der i ti år og har mange år igjen. Nå er han én av ti menn som deltar på lærings- og livsmestringskurset ANTA. Det har gitt ham håp om en ny start etter endt soning."

Her gjøres det mye bra arbeid. Nå foreligger en evaluering, - se vedlegg.

Les rapporten (pdf-dokument - hvis problem med nedlastning: høyreklikk og last ned på egen maskin, eller oppgraderer leseren for pdf-dokumenter)