Rus

Fagrådet slakter norsk narkotikapolitikk

Fagrådet innen rusvern er svært kritisk til norsk narkotikapolitikk: Den er  totalt feilslått. Oversikten og kontrollen er den dårligste i Vest-Europa. Fagrådets leder Erling Pedersen mener at Norge er det landet i Vest-Europa som har svakest kontroll og oversikt over narkotikamisbruken. - Planer, meldinger og handlingsprogrammer blir usammenhengende slag i luften.  Det finnes ingen felles forståelse for narkotikaproblemet i Norge, sier Pedersen,   som representerer 130 interesseorganisasjoner i Norge.  Han mener at overdosedødsfallene og narkotikamisbruken er kommet fullstendig  ut av kontroll. Ifølge Pedersen er Norge tatt på sengen av narkotikaflommen, uten at myndighetene har et troverdig apparat å svare med.

Oslo topper rankingen over de 42 verste narkotikabyene i Europa. Ikke i noen annen by dør så mange mennesker av overdose. Metropoler som Paris, Hamburg og Amsterdam fremstår som «paradis»-byer sammenlignet med Oslo, skal vi tro statistikken over overdose-dødsfall. I Paris, der det bor cirka ni millioner flere mennesker enn i Norges hovedstad, dør «bare» to personer per 100 000 innbyggere av overdose. I Oslo er tallet 10 ganger så høyt! Det viser en rapport laget av Pompidou Group, en gruppe nedsatt av elleve europeiske land som har som mål å bekjempe narkotikaproblemet. (VG 10. juli 2002)
 

Les Fagrådets uttalelse
Les den europeiske rapporten

Kommentarer   

0 #1 Liv Langberg 20-08-2009 12:50
Det går desverre ikke an å sammenlikne statistikk over narkotikadødsfa ll landene imellom på en meningsfylt måte. Spesielt Frankrike får jevnlig påpakk om at deres rapporteringsme toder for denne typen dødsfall er for dårlige, og bare en brøkdel av reelle overdosedødsfal l og andre stoffrelaterte dødsfall registreres. Det samme gjelder resten av det katolske Europa og store deler av verden forøvrig.

Legg til kommentar