Rus

Oslo S: Trenger de narkomane politirydding eller sosialfaglig bistand?

Oslo S: Trenger de narkomane politirydding eller sosialfaglig bistand?Oslos politimester, Anstein Gjengedal, lover kamp mot rusmiljøene rundt Oslos S. - De skal vekk. Vi ønsker å fjerne disse miljøene, sier politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, til Dagbladet. Han forteller at politiet har intensivert arbeidet mot de åpne rusmiljøene blant annet ved Oslo S. Gjengedal forteller at Oslo-politiet pr. 1. mai hadde en økning i narkotikasaker på over 80 prosent i forhold til fjoråret - fra 1700 saker pr. 1. mai 2009 til 3100 pr. 1. mai 2010. - Dette er et resultat av en villet utvikling. Vi ønsker å slå hardere ned på den åpne narkotikaomsetningen i Oslo sentrum. Vi vil aldri bli helt kvitt den, men vi ønsker å fjerne de store miljøene, sier Gjengedal. Politiet vil fjerne de narkomane, men til hva? Og til hvor?

Jeg synes politiførstebetjent Tom Amundsen, en av Gjengedals «ryddegutter», stiller de rette kritiske spørsmålene. Amundsen har jobbet med de narkomane i mange år og har vært fast stasjonert på Oslo S siden april i fjor.

- Vi skyver problemet fram og tilbake, uten å finne noen god løsning. Disse menneskene trenger hjelp, og vi føler oss ganske alene her nede. Hvor er sosialetaten og andre som kan tilby hjelp? spør Amundsen, som har jobbet i dette området en årrekke. Han etterlyser nye tanker og retningslinjer for håndteringen av narkotikaproblemet i Oslo. - Det er en gruppe med 200-300 narkomane som henger her på dagtid. Vi er her først og fremst for å trygge hverdagen for alle de som ferdes her hver eneste dag. Det er tydelig at folk setter pris på at vi er synlige, sier Amundsen.

Politiet spør altså: Hvor er Høyre/Fr.P-byrådet i Oslo sine sosialarbeidere? Lar de fortsatt dette være politiets problem alene?

Kommentarer   

0 #41 Lars Hoem 24-05-2010 21:03
Politiet kann rydde Plata nårr som helst, skjønner du ikke hva jeg mener. Kansje de ikke prioriterer det, før andre parter tar annsvar. Det er hvell i det store å hele ikke en ren politisak, det er dette jeg prøver å fortelle deg.
0 #42 Johan Hemming Wiqvist 24-05-2010 21:04
Ok, Lars. Jeg er enig i at det ikke er en politisak, som du veit så ønsker jeg legalisering, å da hadde det meste av illegalt salg vari borta fra gaterne.
Jeg prøver mest å peke på at jeg syns det er rart at ikke noen reagerer på at politmester etter politmester lover det samme. Hviss det er som du sier, hvorfor lover de da at de ska gjøre det?
Hadde det da ikke sett annerledes ut viss de ikke lovt at de ska gjøre det?
0 #43 Lars Hoem 03-06-2010 00:56
Johan mann gir det svaret folket vill ha, vist de ikke hadde lovt å gjøre det. Hadde de fått politikkere å Justisministern på nakken, politifaglig må det være fint å ha det på Plata. Alternativet er å spre miljøet rundt, det vill uansett bli i sentrumm. Så att de sier en ting å ikke maser med å jage de narkomane rundt, til ingen ting er litt menneskelig. Menn det spørs vorr lenge de slipper unna.
0 #44 Lars Hoem 03-06-2010 00:57
Menn skjønner spørsmålet ditt Johan, forstår godt hva du mener. Å er jo ett beritghet spørsmål etter så mange år, menn dette blir politikk å byråkrati. Politet gjør ikke alt de kann, de syness ikke dette er rent politifagligarb eid. Samtidig som det kan være deres måte å presse på, det har ikke noe forr seg å jage de til ett nytt sted å bli jagd fra. Politiet skulle gjerne hatt noe annet enn Aresten å tilbudt, psykisk syke narkomane osv. Menn de prøver å få de narkomane opp til festningen, mot att de skal få være i fred. Menn dette er ett problem, som alle skjønner ikke politiet kan løse alene. Det er egentlig lite de kann gjøre annet enn å jage folk, å takk å pris så førfølger de ikke folk somm dyr lenger.

Legg til kommentar