Rus

Friskt utspill fra =Oslo: Omsorgsindustrien må dø

Frisk utspill fra =Oslo: Omsorgsindustrien må dø?Friskt utspill fra redaktøren i =Oslo, som i lederartikkelen i siste nummer bl.a. skriver dette: "Det vi virkelig trenger er en debatt om statens manglende ønske om endring, og de private, religiøse organisasjonenes rolle i dette. Vi må bryte det destruktive norske systemet, der stat og kommune på permanent basis sier fra seg ansvaret for de narkomane.

At verken staten eller kommunene makter eller ønsker å ta reell kontroll over rusomsorgen er et beviselig faktum. Fraskrivelsen oppnår de ved å kjøpe tjenester eller overlate ansvaret til såkalt ideelle organisasjoner. Altså en outsourcing – til Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blå Kors og dets like. Som selvsagt er enorme selskaper med økonomiske motiver og ideologiske agendaer. Bygget på menneskelig lidelse.

Vi er nødt til å bryte tradisjonen med å fôre de religiøse organisasjonene med milliardbeløp. Ikke fordi de er religiøse, og ikke fordi de gjør en dårlig jobb. Men fordi selve systemet og tradisjonen setter en effektiv stopper for nytenkning og utvikling av rusomsorgen," skriver han bl.a.

Jeg deler mange av hans observasjoner, men nok ikke hans konklusjoner. Samtidig er jeg nysjerrig på synspunktene og debatten, og spør: hva mener særlig folk innenfor rusfeltet selv, enten det er rusavhengige, ansatte, pårørende eller på andre måter "fagfolk"? Skriv synspunkter og innspill under.

Les lederartikkelen her