Rus

Bystyremelding om rusomsorgen i Oslo

Bystyremelding om rusomsorgen i OsloByrådet la sist uke fram en egen bystyremelding om rusomsorgen i Oslo. Det er viktig at bystyret nå inviteres til en helhetlig drøfting av tilbudet til Oslos ruavhengige. Selv om jeg nok synes meldingen preges av mye ord, og mindre av konkrete tiltak, gir det muligheter for en overordnet drøfting.

Saken skal nå forberedes av bystyrets helse- og sosialkomite, og så sluttbehandles av bystyret i plenum i løpet av høsten.
Nå er det viktig at fagfolk, enten de er ansatte, pårørende eller brukere, er tydelige med egne synspunkter, gjerne under.

Les byrådets skrytepressemelding
Les hele bystyremeldingen (pdf)


PRESSEMELDING

Oslos rusomsorg – et løft for de svakeste

Byrådet i Oslo fremmer i dag Bystyremelding om rusomsorgen i Oslo kommune. I tillegg til videreføring av den omfattende satsingen på forebyggende arbeid og god og tett oppfølging av rusmiddelmisbrukerne som Oslo har i dag, vil sosialbyråd Anniken Hauglie (H) fremme nye satsingsområder; Styrke tilbudet til de tyngste

• Rusmiddelmisbrukere som i dag blir stående i kø til den statlige ordningen for avrusing og behandling må få et bedre tilbud. Ulike løsninger er under utredning.
• I samarbeid med spesialisthelsetjenesten etableres et permanent tiltak ”Medisin for et bedre liv” med utdeling av buprenorfin (bl.a. Subutex). Tilbudet vil være i funksjon fra høsten 2010.
• Rusmiddelmisbrukere med psykiske lidelser skal få en langt bedre og tettere oppfølging og sikres tilgang til helsebehandling.
• Det skal etableres et mer tilrettelagt botilbud med tettere booppfølging for rusmiddelmisbrukere med svakest boevne. Målsettingen er tilrettelagte boliger i alle sykehussektorene i Oslo.. Etablere et nytt tilbud til de yngste

• Ungdom som er i ferd med å utvikle et alvorlig rusproblem skal få et eget tilbud gjennom etableringen av en egen klinikk etter modell av Maria Ung i Stockholm. Dette vil være nytt i norsk sammenheng, og er etterspurt av fagfeltet. Styrke tilbudet til kvinnelige rusmiddelmisbrukere

• Igangsette et arbeid som skal gjennomgå situasjonen for gravide rusmisbrukere og utrede om det er behov for ytterligere tiltak for å bedre deres situasjon. Barnets situasjon vil bli særlig vektlagt.
• Etablere tilbud om gynekologisk undersøkelse til jenter med et langvarig rusmisbruk.

Sosialbyråd Anniken Hauglie presenterer i meldingen byrådets mål og strategier for fremtidens rusomsorg, og en samlet oversikt over situasjonen for rusmiddelmisbrukere i Oslo. Oslo kommune har gjennom årtier bygget ut et mangfoldig tilbud av høy kvalitet som har som mål å møte byens rusmiddelmisbrukeres individuelle behov for hjelp og oppfølging. ”Jeg er stolt av Oslo kommunes rusomsorg, det omfattende virkemiddelapparatet og den kompetansen vi har på dette feltet i landets hovedstad. Jeg vil med denne meldingen vise frem helheten i tiltaksapparatet og synliggjøre byrådets prioriteringer i dette feltet fremover”, sier Hauglie. 
 
23.06.2010

Kommentarer   

#1 Ola Høyem 04-07-2010 10:53
Sosialbyråden overdriver nok noe her! Jeg synes også at det er ganske frekt å påstå at OSLO KOMMUNE har så gode tilbud! For oss som har fått hjelp har dette skjedd hos frivillige organisasjoner som kommunen har kjøpt tjenester av/støttet med midler til drift. "Hjelpen" som gis av kommunen er å sette mennesker i køer. Rusfrie får ikke bolig før de har stått i måneder/år i kø. Dette tiltross for at det står mange tomme leiligheter rundt omkring. Standarden på leilighetene som tilbys av kommunen er også av en meget tvilsom standard og det bor stort sett rusmissbrukere i boligkompleksene.

Det eneste dere kan skryte av, er at dere bidrar til at Blå Kors, Kirkens Bymisjon og andre frivillige organisasjoner kan tilby en liten andel mennesker gode til bud.

Jeg vil gjerne utfordre byråden til å fortelle meg hva kommunen driver selv som er så fantastisk!
#2 Rita Nilsen 06-07-2010 23:06
jeg skal printe den ut Ivar så får jeg bare begynne- det er viktig at vi førsøker å gi byen vår det beste som er og da har vi jo alle et ansvar om å komme med innspill så politikeren kan styrke det som er mest nødvendig. Sier ikke vi i fra så må jo de forholde seg til den virkeligheten de blir presentert. Så jeg skal bidra med mitt, det kan du være sikker på. Håper du kan få inn litt annet enn personangrep på de ulike poltikere, men at du får inn på sakene. blir litt svett av alt dette personangrepet og hvem sa hva i 1900 og og den tid.
#3 Rita Nilsen 08-07-2010 00:46
Du har ikke fått mange innspill her Ivar og slik jeg ser det så er det ikke mye jeg kan bidra med heller. Jeg får likesom ikke tak i hva det her går ut på. Det er så mange ord, men får liksom ikke tak i hva konkret de skal gjøre. Nå har ikke jeg noen særlig erfraing på å lese slike politiske dokument, så det ligger nok hos meg at jeg ikke forstår. Men kan du eller andre gi meg en info. om hva dette går ut på?

You have no rights to post comments