Rus

Rus og psykiatri: God erkjennelse fra byråden

Rus og psykiatri: God erkjennelse av byrådenByrådet har kartlagt bosituasjonen for Oslos tyngste rusmisbrukere og personer med tunge psykiske lidelser. Kartleggingen omhandler 331 personer. 1/3 av alle kartlagte er bostedløse, i den forstand at de går ut og inn av lavterskeltilbud, og har hatt en slik livssituasjon i svært mange år.

Det er et godt signal fra den nye Høyre-byråd Anniken Hauglie når hun griper fatt i dette. Mange av oss har i bystyret gjentatte ganger understreket at livssituasjonen og helsesituasjonen for denne gruppen er helt uakseptabel - og fremmet konkrete forslag til bedringer, mens Fr.P.-byråd Listhaug i hovedsak har fornektet virkeligheten. Den nye sosialbyråden understreker at "det ser ut til å være et utstrakt behov for bedre samordning av tjenester for å oppnå raskere fremdrift i arbeidet med enkeltpersoner."

Det er jeg enig i, men la ikke dette alene bli et rop på Staten - selv om de også må stille opp. I alle hovedsak er det sånt som tradisjonelt defineres til kommunale tjenester som her svikter; primærhelsetjenester, sosialfaglig oppfølging, væresteder og bolig. Særlig det siste. Og Byrådet der ikke gitt et godt bidrag når de bare de siste 4 årene har  solgt unna mer enn 700 kommunale boliger.

Les rapporten "Når bolig ikke er nok" (pdf)
Les Byrådets pressemelding