Rus

Rustiltak: Ikke krav til innhold eller kvalitet

Rustiltak: Ikke krav til innhold eller kvalitet"Både stat og kommune gir direktebevilgninger til ulike organisasjoner, uten at det kan stilles krav til hva tjenestene skal inneholde eller krav til kvalitet", understreker Rusmiddeletatens informasjonssjef, og viser spesielt til de bevilgninger som er bevilget direkte av bystyret under budsjettprosessen i bystyret.

"Byrådet gitt Rusmiddeletaten i oppdrag å koordinere gatenære tiltak. Vi er likevel ikke gitt noen myndighet, og vil være avhengig av graden av velvilje i den enkelte organisasjon.” 

Begge - vil jeg anta - er kloke synspunkter. Jeg har derfor utfordret Byrådet: Deler byrådet disse synspunkter, og hvis så, hva mener byrådet bør gjøres? 


Byrådet  
her  

Oslo, 9. august 2010  

Koordinering og kvalitetssikring av ikke-kommunale tiltak i rusomsorgen
  

I Aften 5. august understreker Rusmiddeletatens informasjonssjef Anlaug Lie manglende kvalitetskontroll av de tiltak bystyret gir særskilte bevilgninger til: 

”Både stat og kommune gir direktebevilgninger til ulike organisasjoner, uten at det kan stilles krav til hva tjenestene skal inneholde eller krav til kvalitet.

Direktebevilgninger reduserer muligheten til å styre tjenestenes innhold og hvor og når man skal operere. Det er eksempler på at offentlige instanser er blitt idømt bøter fordi de har forsøkt å styre tjenestene fra frivillige organisasjoner som har fått slike midler. En oversikt over alle som får direktebevilgninger fra Oslo bystyre finnes på Rusmiddeletatens nettsider.” 

1)

Deler Byrådet det synspunktet, og hvis så, hva mener byrådet bør gjøres?  

Det heter videre:  ”Alle feltpleiestasjoner i Oslo får offentlige tilskudd administrert gjennom Rusmiddeletaten. De som mottar slikt tilskudd forplikter seg til regelmessig samarbeid. En viss koordinasjon finnes altså.

I forbindelse med budsjett 2010 har byrådet gitt Rusmiddeletaten i oppdrag å koordinere gatenære tiltak. Vi er likevel ikke gitt noen myndighet, og vil være avhengig av graden av velvilje i den enkelte organisasjon.” 

2)

Deler byrådet det synspunktet, og hvis så, hva mener byrådet bør gjøres?    

Med hilsen   

Ivar Johansen, SV /s/

Medlem finanskomiteen

Følg meg på Facebook her
Følg meg på Twitter her