Rus

Byrådet: Den useriøse del av skjenkenæringens beste venn

Byrådet: Den useriøse del av skjenkenæringens beste vennI Oslo er Høyre og Fr.P-byrådet den useriøse delen av skjenkenæringen sin aller beste venn. For preiket om at en skjenkebevilling skal være lett og få og lett å miste er rent mullhell. Som det utmerkede tidsskriftet Rus & Samfunn oppsummerer i siste nummer:

"Av de større byene er det Oslo som praktiserer loven mest liberalt, til tross for at næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) satte i gang en innskjerping da han tok over i januar 2010. (...) Men en ting har ikke endra seg: Inndragning av bevilling på bakgrunn av skjenking til underårige og til åpenbart berusa personer. Dette til tross for rapporter om 78 tilfeller av det siste. For i Oslo blir ikke bevillingen inndratt ved ett enkelttilfelle av overskjenking. Først tredje gang ryker bevillingen."

I Trondheim derimot er det slik at ved skjenking av åpenbart berusede personer ryker skjenkebevilligen allerede ved ved første gangs overtredelse. Der anser de tilstedeværelse av åpenbart berusede personer i serveringslokalet og skjenking av åpenbart berusa personer som så grove overtredelser av alkoholloven at de inndrar bevillingen allerede ved første gangs overtrededelse.

Ved sin liberale inndragningspolitikk gir Byrådet et signal om at det er lov å prøve seg. Slik driver ikke de seriøse delene av bransjen, og Byrådet premierer derfor de useriøse, som de facto får en konkurransefordel. Dette er uklok sosialpolitikk, det er en uklok holdning for å forebygge vold og ikke minst; det er en uklok næringspolitikk.

Les artikkelen i Rus & Samfunn
Les også Byrådets notat om samme spørsmål

Kommentarer   

#1 Næringen har alltid rett.. 03-05-2011 09:50
...i følge liberalistparti ene Høyre og Fremskrittspart iet (glem forøvrig ikke at i enkelte bydeler er Venstre minst like skjenkeglade). Som alltid har de nok av tilforlatelige argumenter men realiteten er at politikken er "lett å få, nærmest umulig å miste". Politiet advarer mot følgene av skjenkepolitikk en men taler for døve ører. Vi kjenner alle liberalistenes tynnslitte argumenter: overtredelse av lov er ofte foretatt av tidligere eiere og man kan ikke straffe de nye; tidlig stengning flytter fylla ut på gaten; alle klager over bråk må nøye dokumenteres og kvantifiseres slik at byråkratiet trekker sakene ut i det uendelige (plutselig er dét positivt!) osv. Og liberalistenes politiske mål? Døgnåpen skjenking!

You have no rights to post comments