Rus

Skjenkepolitikken skaper en utrygg by

kjenkepolitikken skaper en utrygg byVG minnet oss i går igjen om sammenhengen mellom vold, alkohol og skjenking. "Det meste av volden i Oslo sentrum skjer på åpen gate (44,1 prosent) eller i tilknytning til utestedene (27,7 prosent). Det viser Oslo politidistrikts analyse av voldsanmeldelser i løpet av 2009."

"En svensk studie har vist at sannsynligheten for å utøve vold er 13 ganger høyere om man har drukket alkohol.

I Trondheim har man tatt dette til etterretning. - Vi har hatt en bemerkelsesverdig reduksjon av vold i det offentlige rom siden 2007, da skjenketiden ble redusert med en time. Frem til 2010 ble den utelivsrelaterte volden redusert med 35,6 prosent. Så langt i år har vi også en reduksjon på 30 prosent sammenlignet med 2010, sier politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon.

I sommerbyen Kristiansand har gatevolden blitt redusert med 20 prosent siden 2008. - Årsaken er sammensatt, men det har klart sammenheng med at skjenketidene er skjerpet med en time. I all hovedsak er denne typen vold knyttet til helg og rus, sier politistasjonssjef Ole Hortemo ved Sentrum Politistasjon i Kristiansand."

Men bystyreflertallet i Oslo (Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre) nekter å lytte til erfaringer som dette. De skaper en utrygg by.

Les VGs oppslag