Rus

De gode løsningene.....

De gode løsningeneNina Helen Sølling følger rusmisbrukernes situasjon i Oslo sentrum bedre enn de fleste. Vil derfor gjerne formidle rapporten hun skrev på facebook i natt:

"På vei fra byen i dag traff jeg en jeg kjenner ganske godt... jeg satt meg ned og pratet litt. Han så mere sliten ut enn han har gjort på lenge og dette sa jeg selvsagt til ham... Han hadde det ikke spesielt bra om dagen, han var sliten og syk. Han satt med et avrevet leddbånd i kneet og betennelse i kroppen. Vi kom inn på plata aksjonen og jeg spurte ham om han hadde fått noen tilbud eller om han hadde merket noe tilden... ja det kan man jo trygt si at han hadde..

Han hadde tidligere på dagen blitt jaget vekk fra et par steder, med beskjed om at han hadde 24 timers forbud mot å oppholde seg "der" med en radius på 200 meter... dette i seg selv var jo litt klønete da han bor på gata og dette var "hjemme" hans...Videre hadde han fått hjelp til å bli kvitt morradosen sin... En politimann hadde forsøkt å ta fra ham sprøyta for å spyle ut dosen, men han hadde da skyndtet seg å sette sprøyta i låret.. politimannen var iherdig i sin tjeneste og dro sprøyta ut av låret hans før han hadde fått kjørt stempelet helt inn... så han mistet et par streker av medisinen sin... så ble han da bortvist... Jeg synes dette er så graverende stygt at jeg ikke helt har ord for hva jeg skal si om dette... at du som menneske kan dra sprøyta ut av låret på en bruker... da må du faen meg være skada...

Jeg har sett politiet sparke ut ferdig mekka i kokekar, og synes det er ganske stygt når det sitter et menneske der som er full av abstinenser... å synke så dypt at du begynner å trekke sprøyta ut av kroppen på folk... da har du et problem... da har man virkelig gått for langt.

Stemningen i byen er ikke bra... jeg er alvorlig bekymret for hvordan dette skal gå om de fortsetter dette fremover.

Jeg undrer på om de som styrer tar sommerferie med godt hjerte.... det kommer ikke jeg til å gjøre...

dette gjør meg så vondt..."

Om politiet og sosialbyråd fortsatt sier rusmisbrukerne i sentrum ikke herses og jages vil jeg si: dere vet det ikke er sant.

Kommentarer   

+1 #1 Hennie Fillingsnes 08-07-2011 15:17
Takk til Nina som deler dette med oss, kanskje en poletimann leser dette og begynner tenke... eller vil han å bare synke like dypt som sin kolega::::::::
Jeg vet at det finnes gode poletimenn , men lurer på om de ikke er i Oslo....aldri hørt noe posetivt derfra...jeg har jobbet tett mot poletistudenter og De kan jeg ikke få fullrost nok.. så hvorfor skal det ikke finnes poleti med empati i Oslo....
Hva med få til et møte med poletiet og rusmisbrukere og for.eks..Nina og Arild... et tett møte der alle kan uttale seg....for alle vet poletiet må gjøre jobben sin, men mange måter gjøre den på !!!!
#2 Rolf Solvang 08-07-2011 15:42
Ekstremt overgrep fra politimann i Oslo (som sorterer under Knut Storbergets Justisdeparteme nt og den rødgrønne regjering). Utryddelseskrig en mot oss narkomane er trappet opp under Jens Stoltenberg, hva sier Thorvald (80-års jubilanten) om denne destruktive dobbeltmoralen: De snakker om å lette byrden de selv legger på de russvake, mens de i virkeligheten opptrapper forfølgelsen og øker lidelsene! Hvilken forakt
#3 Edith Tvedt 08-07-2011 15:43
av og te , so trur ein kansje ikkje at det er sant, og det burde det ikkje vera heller, men verkelegheita lyse oss rett i auga, og me bryr oss ikkje nok , det vert mest me prat.( ikkje at eg e bedre)
+1 #4 Marius Aanonlie 08-07-2011 15:44
Spark de som allerede ligger nede. Herregud. Hvor lenge har de egentlig drevet med denne narkomane kvegdriften i hovedstaden?
+1 #5 Ståle Nygård 08-07-2011 15:46
holdt på i 40 år
+1 #6 Marius Aanonlie 08-07-2011 15:47
Helt utrolig.. Definisjonen av galskap er vel å gjenta den samme tabben flere ganger, og forvente et annerledes resultat.
+1 #7 Ståle Nygård 08-07-2011 15:47
setter umåtelig stor pris på at du retter fokus mot dette, ivar, og håper du vil ønske å fortsette holde fokus oppe helt til denne aksjonen og disse overgrepene har fått en slutt.
#8 Helene Madsen Skjemstad 08-07-2011 15:48
Helt på tryne. Og hvem tror du har gitt denne beskjeden til politiet? Ikke noen fra regjeringen iallefall.
+1 #9 Anett Saglien 08-07-2011 19:32
Jeg blir så forbanna og lei meg av å lese sånt, snakk om å tråkke på folk som ligger. Trodde faan meg folk og ikke minst politi var litt mer opplyst enn dette. Åååå hadde jeg bare vært rik !!
+1 #10 Christine Nielsen Nyborg 08-07-2011 19:33
Helt for jævlig....snakk om å tråkke på folk som allerede ligger nede ;(
#11 Anett Saglien 08-07-2011 19:33
Begriper ikke at di kan leve med seg selv :sad:
-1 #12 T. Sofie 08-07-2011 23:28
Mulig jeg er tungnem, men hva var egentlig poenget med å referere denne historien?

Politiet har et oppdrag fra politikerne våre (oss), som de plikter å utføre. Det hadde vært fint om de samme politikerne kunne stått for det de har vedtatt, i stedet for å dolke politiet i ryggen hver gang Arild Knutsen tar med seg gjengen fra Plata opp til Stortinget .

Og dersom du, Ivar, er uenig i hvordan politiet utfører oppdraget sitt, hadde det vært fint om du kom med konkrete alternativer i stedet for bare å delta i hylekoret.
#13 Ivar J 09-07-2011 00:16
Til "Sofie": poenget ved å gi "mikrofonen" til de som ikke ofte slipper til i media og offentligheten ellers, er ganske enkelt at det kan bidra med ny kunnskap. her refereres den virkelighet en rusmisbruker som jages rundt i Oslo sentrum opplever.
-1 #14 arvid 10-07-2011 06:47
Det KAN absolutt gå an å se denne enkeltepisoden fra politibetjenten s ståsted også: er narkoman setter i desperasjon et skudd, huff, jeg må stoppe ham før han kanskje setter for mye... Det jeg mener er at politiet ikke har noen forutsetning for å vite hvor mye dop det var i den pumpa, kanskje det var nok til overdose. Hvilken situasjon ville den betjenten bli satt i da isåfall? regner med at overskriften ville blitt no slikt som *NARKOMAN OMKOM AV OVERDOSE, POLITIMANN UNNLOT Å GRIPE INN*
#15 T. Sofie 10-07-2011 21:07
Jeg tror ikke det er ny kunnskap for noen at narkomane og politiet har forskjellig virkelighetsopp levelse. Godt illustrert av Arvid, forresten! Lurer fortsatt på dine tanker om dette, Ivar.
#16 Ivar J 10-07-2011 21:15
Til "Sofie", som svar på ditt spørsmål.
Jeg synes landets fremste rusforskere ga gode og tydelige råd i vinter, se her
ivarjohansen.no/.../...
Jeg synes det er leit at disse rådene ikke ble fulgt.
+1 #17 Bjørn Ursfjord 11-07-2011 19:42
københavn, 2 uker siden, jeg passerer en junkie i et portrom ved istedgate. en politibil passerer, og stopper. "der mister han morgenfixet sitt", tenker jeg. men de ruller bare ned vinduet og sier "vær sød og rydde op efter dig når du er ferdig, OK?" Stortingets mest idiotiske beslutning noensinne, ble vedtatt 16. mai 1814, og signert av prinsregenten dagen etter.
#18 Jørn 12-07-2011 12:32
@Arvid: I følge norges lover, så har ingen politimann , rett / lov til å så mye som RØRE sprøyten, når den er stukket inn i kroppen ! - Og, nei, den overskriften du skisserer, ville alldrid kommet på trykk..
+1 #19 Elin 13-07-2011 03:02
At denne politimannen dro sprøyta ut av låret på han,som i desperasjon,sat te sprøyta i låret,var GARANTERT IKKE av noe medlidenhet.Et menneske som greier å gjøre noe slikt,vet ikke hva empati,medmenne skelighet etc. betyr engang!
Lignende tilfeller har skjedd 1000-vis av ganger!
Når en døde av overdose før i tiden,tok de kartotek-kortet de hadde på avdøde,rev det i biter,med komentaren:Ja,d a var vi kvitt enda en jævla narkoman.Dette hørte jeg sitert av en som selv jobbet som politi i Oslo.Selvom dette nå er drøye 20 år siden,grøsser jeg fortsatt ved tanken.
Norges lover......De gjelder ikke narkomane!Og hvem har mest troverdighet bland den gemene hop?-En narkoman eller en politimann?
De narkomane har i mange tiår fortalt om hvordan de har blitt behandlet av både politi,sosialko ntorer og folk de ellers møter,men de har ikke blitt trodd!!! Men,nå som det er folk,slike som f.eks Arild Knudsen,som forteller det,da først tror folk det,og reagerer.ENDELI G!
#20 Bjørn 12-05-2016 21:25
Politimannen observerer et lovbrudd, så er han pr def nødt til å gripe inn, i tjeneste eller ikke. Men det å rive fixet ut av kroppen på en junkie på innadflytende kan skade kroppen hans hinsides reparasjon. Dersom han får sette fixet ferdig, så er jo seff faren for OD tilstede, men den faren er eliminert av tilstedeværelse n av en tjenestemann som er opptrent i å diagnostisere od og bærer naloxon-motgift som 1. rekke akuttbehandling , direkte vhf radio til ambulanse som 2. rekke behandling. Å ta sprøyta hans medfører jo bare at han må flytte seg, kjøpe eller finne fram en ny dose, og gjenta seg selv.

You have no rights to post comments