Rus

Etatskartet endres: Den nye Velferdsetaten

Etatskartet endres: Den nye VelferdsetatenEtatskartet i Oslo legges om som et ledd i tilpasning til Samhandlingsreformen. - Jeg ser bekymringa for at rusfeltet kan bli slukt ved å bli spredd utover i ulike seksjoner, men jeg tror ikke det vil skje, sier Lilleba Fauske, til tidsskriftet Rus & Samfunn, som går fra å lede Rusmiddelaten til å lede den nye Velferdsetaten, også kalt Oslo Vel.

Tidsskriftet refererer mitt syn på denne måten: "Ivar Johansen, representant for SV i Oslo bystyret, følger godt med på alt som har med ruspolitikk i byen å gjøre, og er blant dem som bekymrer seg for at rusfeltet til slutt kan bli slukt i en så stor etat.

-  Rusfeltet må nå kjempe for ressursene også internt i egen etat, ikke bare overfor Byrådet. Jeg er redd de som jobber med rus vil kunne få høre fra de andre avdelingene at «dere har fått så mye, så det kan da ikke gjøre noe om vi kutter litt». Det viktigste er egentlig bare å være bevisst denne fallgruben. Både Byrådet og aktørene i rusfeltet må være bevisst den.

Ellers er Johansen positiv til den nye etaten. -- Den gir mulighet for mer samarbeid, også på tvers. Den nye etaten blir også en sterkere enhet overfor de miljøene den skal arbeide for. Jeg har et håp om at dette blir bra!"

Les hele artikkelen her

You have no rights to post comments