Rus

Byrådet med sak om narkotikasituasjonen i Oslos sentrum

Byrådet med sak om narkotikasituasjonen i Oslos sentrum

1. Oslo kommune skal intensivere arbeidet med å løse opp de åpne russcenene i Oslo sentrum.

2. Oslo kommune inngår i et forpliktende forsterket og koordinert samarbeid med Oslo Politidistrikt gjennom aktiv bruk av helse- og sosialpolitiske virkemidler.Dette er det forslag Byrådet inviterer bystyret til å vedta i en sak om det de kaller "den åpne narkotikaomsetningen i Oslos sentrumsområder.

Jeg inviterer fagfolk på forskjellige nivåer (brukere, pårørende, ansatte i sektoren m.v.) å komme med innspill i samband med bystyrets behandling. Stemmer den beskrivelse Byrådet gir av situasjonen i sentrum med den virkelighet du kjenner, og er det Byrådets forslag og initiativer vi nå først og fremst trenger?

Du kan skrive kommentarer i kommentarfeltet nedenfor, du kan maile meg, eller du kan skrive til medlemmene av bystyrets helse- og sosialkomite.

Kommentarer   

#1 Tom Christensen 15-05-2012 10:36
En kan undres over hvor gamle forslagsstiller ne er i denne saken.
"De siste to årene" skriver de, om situasjonen i Oslo Sentrum.
Vi, som har levd en stund og som kjenner historien fra Slottsparken, via Egertorget, skippergata, Oslo S, Plata m.m. vet jo at dette har foregått i over 45 år. Fortsatt skal det være Politiets oppgave og skjule politikernes feilgrep, nemlig kriminalisering en.
Det er tragisk at man må være avdanket politiker, pensjonert jurist eller ærlig forsker, for å kunne innrømme/innse feil som begås i "kampen mot narkotika", år etter år eter år.
#2 Kirsten Frigstad 15-05-2012 12:01
Enig med Tom Christensen at historien gjentar seg. MEN, jeg ønsker å berømme kommunens mange gode intensjoner og målsettinger - selv om de skulle ha vært på plass før politiets økte aktivitet! Når det er sagt så vil 24SJU støtte helhjertet opp om målsettinger rundt boligetablering , mottakssentre, samarbeid med kommuner rundt om i landet etc. Velferdsetaten ønsker samarbeid og koordinering gjennom dialog med ideelle og frivillige aktører, jeg tror vi må få til et mer forpliktende samarbeid enn dialog. Både Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Fansiskushjelpe n er viktige aktører i sentrum og har i dag en betydelig aktivitet som på mange områder støtter kommunens målsettinger. Dette samarbeidet bør både intensiveres og formaliseres utover møtevirksomhet og dialog.Det undrer meg også noe at kommunens målsettinger, strategier og tiltaksplaner ikke nevner Stortingsmeldin gen om rus som er varslet i løpet av juni og også ser sine planer i samsvar med samhandlingsref ormen.
#3 Anita Nyholt 29-05-2012 01:49
Handlingsplanen sier:
"Ved å beholde den humanitære grunnstenen og samtidig koble sammen sosialt arbeid med statens repressive apparat, vil dette utgjøre noe som er helt nytt i Norge."

At en handlingsplan om syke mennesker kan inneholde et ord som "repressiv" i 2012 er meg helt ubegripelig. Repressiv betyr i følge store norske leksikon "undertrykkende".

Kan de ikke heller skrive det de mener: at de skal beholde nulltoleransen og hjelpe disse syke menneskene med mer religion og politi.
#4 Else Anette Rieber-Mohn 29-05-2012 10:35
Stian Berger Røslie, Anniken Hauglie, Jan Bøhler et al. Tragiske politikere som ødelegger Oslo i sin dans med politiet. Hadde noen politikere lagt tilsvarende mye arbeid i å samarbeide med helsesektor om å redusere avhengighetspro blematikken, kunne mye blitt gjort. Politi har ingenting å gjøre i politikken som føres ovenfor avhengige!

You have no rights to post comments