Rus

Jagingen av narkomane er uverdig

Jagingen av narkomane er uverdigDen ene dagen er det mediaoppslag om at

"I Oslo sentrum er det nedgang i antall nye misbrukere som oppsøker narkotikamiljøet. En undersøkelse som er gjort av Velferdsetaten i Oslo viser at det er registrert langt færre nye ansikter i miljøet i år enn i fjor. Nedgangen skyldes blant annet at politiet har gått aktivt inn for å splitte opp narkogjengene i Oslo sentrum."

Og dagen etter et mediaoppslag om at

"Etter at polititet aksjonerte mot rusmiljøet ved Oslo S i fjor sommer, opplever naboene at Alexander Kiellands Plass er blitt sentrum for byens tyngste rusmiljø. – Ofte er fortauet helt fult, så om du skal ta bussen så må du brøyte deg gjennom en stor forsamling med rusmisbrukerne, sier Tor Sager som bor vegg i vegg med rusomsorgens Ila hybelhus."

Begge deler er naturligvis riktig, og det bekrefter det jeg og andre hele tiden har understreket: Å jage de rusavhengige i Oslo sentrum har en klar konsekvens: de flytter seg inn i bområdene i de sentrumsnære bydeler, som Grünerløkka og Gamle Oslo. Ute av syne for turister og andre som haster til jobb, men desto mer belastende for andre.

Dette er en uverdig renovasjonspolitikk. Rusavhengige bør følges opp av sosialarbeidere, og ikke jages av politiet.