Rus

Metadonbruker: Får ikke trappe ned

Metadonbruker: Får ikke trappe nedHeidi Hagen er matadonbruker, men ønsker å trappe ned. Her på bloggen skrev hun i vinter bl.a. dette:

"Jeg har nå gått på Metadon siden prøveprosjektet i 1995. Det er hele 16 år. Jeg har de 2 siste årene brukt mye tid på å forsøke å få en annen medisin, da livet mitt med metadon begynte å dale for 3-5 år siden. Siden det ikke er så altfor mye å velge mellom pr i dag, har jeg satt mitt valg på Dolcontin, da jeg ønsker en mildere medisin som jeg kjenner, og ikke minst vet at jeg fungerer bra på, og kan trappe ned på."

Men hun får det ikke til. Ingen lege vil hjelpe henne. Se hennes statusoppdatering nedenfor.


Hei,

Jeg vil bare holde dere oppdaterte på hva som skjer.

Foreløpig har jeg ikke fått hjelp i den formen jeg ønsker. Faktisk har jeg ikke fått hjelp overhodet når det gjelder den biten å bytte medisin. Det burde jo være en bra ting å ønske å bytte til noe mildere?
Jeg føler at jeg har kontaktet alle jeg bør kontakte, og føler rett og slett at jeg står på stedet hvil.

Det var en student som ville skrive oppgave om meg, men når jeg sa at jeg ikke ville filmes, var det ikke interessant lenger.

Jeg tenker at det jeg trenger er en ny fastlege som ikke er redd for å gjøre noe LAR ikke anbefaler, men hvor finner man han/hun?
Har forsøkt å bestille time hos flere leger, men kommer til resepsjonen, og får ikke bestilt time eller snakket med legen siden jeg ikke er registrert der.
Jeg vil ikke ha en lege som ikke vil ha meg, og omvendt.
Så der har fastlege ordningen gjort det vanskelig.

Jeg er ikke så naiv at jeg tror en lege som tørr å være uenig offentlig vil falle fra himmelen, men jeg velger å tro at jeg vil treffe han.
Før eller senere.
Helst før....

Tusen takk for all støtte!