Rus

Stoffavhengige får ikke den hjelpen de har krav på

Stoffavhengige får ikke den hjelpen de har krav påVerken regelverket eller praktiseringen av det, ivaretar rusavhengiges rettigheter i tilstrekkelig grad,  konkluderer Gatejuristen etter å ha gjennomgått nesten 1700 saker. Gatejuristen har avdekket mangler ved praktiseringen av lov- og regelverket på en rekke felt, både når det gjelder rett til helsehjelp, legemiddelassistert rehabilitering, informasjon, sosiale ytelser og erstatning.

Jeg merker meg at de aller fleste saker handler om rett til bolig. En typisk sak er en person som oppholder seg midlertidig i Oslo og som blir bedt om å reise tilbake til kommunen han kom fra, selv om personen selv ønsker å bo i Oslo. - Her er reglene klare. De som oppholder seg i Oslo har krav på midlertidig bolig dersom de ikke klarer å skaffe det selv, sier Ann Kathrin Nordbø, konstituert leder i Gatejuristen.

Gatejuristen gjør en formidabel jobb i å bistå de som ikke selv har evne til å ha oversikt over, og ork til, å ivareta sine grunnleggende rettigheter. Sammen med Juss-Buss, Juridisk rådgivning for kvinner og Fri Rettshjelp er de viktige støttespillere for byens mest hjelpetrengende.

Les dokumentasjonsrapporten
Les omtale i Aftenposten