Rus

Derfor struper Byrådet "Sykepleie på hjul": Støtter ikke opp om politijaginga

Derfor struper Byrådet "Sykepleie på hjul": Støtter ikke opp om politijaginga

"Tiltaket (har) elementer som står i motstrid til byrådets sentrumssatsing ved at det trekker rusmisbrukere m.fl. mot sentrumsområdene."

"Kommunens egne tjenester dekker behovet for utdeling av brukerutstyr og feltpleie gjennom eksisterende lavterskeltiltak og feltpleiestasjoner rundt i byen, hvorav flere er i sentrum."

Dette er begrunnelsen Byrådet - i et notat til bystyrets finanskomite - gir for at det er helt uproblematisk om det særs viktige rustiltaket "Sykepleie på hjul" nedlegges, og at prostituerte og narkomane i Oslo kan miste tilbudet om sykepleie.

Fem dager i uka drar bussen, som drives av Fransiskushjelpen, rundt til rus- og prostitusjonsmiljøet i Oslo. De tilbyr alt fra brukerutstyr til sårbehandling og transport til legevakt. De drar også på hjemmebesøk og i fjor hadde de over 9000 henvendelser. Men nå kan det bli slutt. For i neste års budsjett foreslår Byrådet å kutte i støtten til prosjektet. Det kan bety kroken på døra for tiltaket.

Byrådet sier altså at det er "i motstrid til byrådets sentrumssatsing" at det drives forebyggende helsearbeid i forhold til rusavhengige i Oslo sentrum. De satser på politijaging av sterkt hjelpetrengende mennesker, framfor sykepleiefaglig bistand.

Særs inhumant, sier nå jeg.

Kommentarer   

+5 #1 Julianna Snill Ramp Keilhau 01-11-2013 16:12
Trist å høre. Ufattelig rart. Hjelpes der de er. Hjelpes de som hjelpes kan.
+3 #2 Bård Sjøberg 01-11-2013 16:13
Latterlig. Sykepleie på hjul hjelper de som trenger det, der de trenger det. Oslo kommune har ikke tilstrekkelige oppsøkende tjenester med helsepersonell og er avhengige av tiltak som sykepleie på hjul. Byrådet ødelegger bare for seg selv. Frustrerende at de stadig har en annen oppfatning av hva slags hjelp som trengs enn de som arbeider på de gatenære tiltakene.
+1 #3 Svein Nilseng 01-11-2013 16:17
Alt handler om 'en ting, FÅ DEM BORT.
-1 #4 Bjørn Heidemann 01-11-2013 16:34
Synd at Oslo ikke ser at behovet for hjelp er i sentrum og at ikke de erstatter de frivillige. Men dette er villet poltikk fra høyresiden.
+2 #5 Isak André Wøien 01-11-2013 22:16
Det er galskap som skjer. Jeg sto ved oslo city snudde meg rundt og tellet 6 av politiets kassebiler rundt rusavhengige. Hva med å ta tak i ransbølge og voldtekter? Det er nok feil klientell de har steinfokus på! Provoserende adferd!
#6 Øystein Heia 02-11-2013 07:31
På trynet.:(
+5 #7 Kirsten Frigstad og Kari Gran, 04-11-2013 09:17
Sykepleie på hjul er til stede for mennesker som allerede oppholder seg i sentrum, det er altså ikke slik at sykepleie på hjul “trekker folk” til sentrum. Det er også viktig her å minne kommunen på at det er en stor gruppe mennesker i denne vanskelige livssituasjonen som ikke kan eller vil benytte seg av kommunens egne tjenester. Dette fordi de ikke tilhører eller er bostedsregistre rt i kommunen – eller de på andre måter står uten rettigheter i hovedstaden. Det er viktig at mennesker i denne livssituasjonen møtes med akutt hjelp og omsorg – det må også ses på som et samfunnsvern å møte mennesker på en human og aksepterende måte.
Spesielt på sommeren, under avvikling av sommerferien, har mange tiltak redusert bemanning og tilgjengelighet . Tilbudet fra Sykepleie på hjul er viktig fordi de “tetter hull” og fanger opp behov der og da.
Sykepleie på hjul er en del av et viktig mangfold for en stor gruppe mennesker som oppholder seg i sentrum. Oslo kommune burde heller inngå et samarbeid med Sykepleie på hjul og sørge for at deres tjenester blir bedre koordinert med de kommunale tjenestene og tilbudene fra andre ideelle tiltak – da kan vi få til bedre tilbud og bedre utnytting av ressursene – til klientenes beste!
#8 Pia Munkvold 04-11-2013 13:20
La nå de som trenger det mest få beholde dette enkle, men gode tilbudet. Pengene er der om viljen er der. La sykepleie på hjul forbli et tilbud.
#9 Liv Åse Holten 04-11-2013 17:35
Dette forslaget må revurderes, atter en gang skal det gå ut over de som har dårlig fra før....
#10 NINI 05-11-2013 17:23
Det er bare så man får lyst til å begynne å grine....! Små drypp av håp har kommet & gått de siste årene, nå cirker det som de små drypp av håp, som har vært på beina, syklene. etc... Være på dagtid (Trappa). Skal ryddes bort som så mye annet allerede har blitt...! All ære til alle som alikecel ikke gir opp, for det er nå vi trenger at alle sammen bidrar med det de kan. En ny regjering som skal satse spesielt på rusfeltet, håpet er at de satser raskt & anderledes, veldig anderledes en sine parifeller i by regjeringa...! Nå kommer vinteren...! Det haster, det har hastet i flere tiår....! Nå må noen tørre, det handler om liv.....! Det handler om oss....! Takk til alle dere som aldrig gir opp.
#11 Mette Holthe Eriksen 17-11-2013 08:17
Nei ikke legg ned dette enestående tilbudet.

You have no rights to post comments