Rus

Oslo: Ny uro om tannhelsetilbudet til rusavhengige

Ny uro om tannhelsetilbudet til rusavhengige

Byrådens garanti hadde kun gyldighet i 3 måneder.

Rusavhengige som i desember ringte lavterskel-tannhelsetilbudet for rusavhengige ble møtt med følgende telefonsvarer: "Det er usikkert om lavterskel tannhelse skal fortsette. Vi tar ikke inn nye pasienter på nåværende tidspunkt. Det bes om at nye pasienter tar kontakt på nyåret." Jeg tok forholdet opp med byrådet.

Ved notat til bystyret av 9. januar svarer byråden: "Denne telefonbeskjeden ble lagt inn ved en feiltakelse. Samme dag spørsmålet fra Ivar Johansen (SV) gjorde meg oppmerksom på telefonbeskjeden, ble denne endret. Jeg er takknemlig for at representanten Ivar Johansen med sitt spørsmål bidro til å minimalisere den eventuelle uroen som oppsto som følge av denne misforståelsen."  Og han understreket: "Tjenesten skal fortsette som før."

Men byrådens forsikring om at "tjenesten skal fortsette som før" hadde ikke lang gyldighetsdato. I referat fra siste Sentrumsmøtet (politi, firvillige og kommunale aktører som jobber med utsatte grupper i Oslo sentrum) leser jeg at Velferdsetatens representanter opplyste: "Tannhelsetilbudet vil framover bare være åpent på fredager, grunnet budsjett."

Og da må jeg IGJEN ta spørsmålet opp med byråden.

Kommentarer   

+2 #1 Ola Bog 23-04-2015 04:59
Godt. Ta saken på ny i bystyret.
Motto: "Tenna er en del av kroppen!"
0 #2 Heidi 23-04-2015 11:03
Tusen takk for at du står på for folket Ivar!
+1 #3 Heidi Hagen 23-04-2015 11:43
Uff!
Å ha de billigste løsninger som finnes, er ikke billigst i lengden.
Det er mange, altfor mange som er nødt til å ha det, som ikke har råd til høyere priset tannarbeid.
Jeg mente å høre at gjennomsnittskr onasjen til Ola er 129 millioner kroner...
Så må noen ha plastikk og metal i munnen?
Her er det noe som skurrer...
0 #4 Astrid Johansen 23-04-2015 15:49
Akkurat når det gjelder tannhelsen til rusmisbrukerne er jeg enig med Ivar Johansen, og kjempeglad for at han sloss for dette. Har sett unge (pene) rusmisbrukere der tanngarden er ødelagt. Har da tenkt; tenk den dagen hvis/om de kommer ut av det. De må i det minste ha mulighet til tannbehandling. Ikke ta alt fra dem. De får kun det billigste av det billigste av behandling hvis noen skulle lure på det. Ingen luksus.

Legg til kommentar