Rus

Stenger helvetes forgård

Stenger helvetes forgård

Når Ila hybelhus stenges, skal beboerne omplasseres. Til det bedre ifølge Oslo kommune. Til netter på gata, ifølge rusmiljøet. Les avisa Natt & Dags reportasje.

"Ivar Johansen, politiker for SV i bystyret, har engasjert seg særlig mye i rusavhengiges situasjon i Oslo, blant annet gjennom sin blogg, hvor han følger nedlegginsprosessen. Han mener politikerne bevisst flytter de ubehagelige beslutningene nedover i systemet, slik at de må tas administrativt.

- På den måten kan politikerne vri seg unna og si at det ikke var de som fattet vedtakene.

Formelt er det Velferdsetaten og ikke bystyret som har bestemt at Ila skal stenges. Men det er like fullt en konsekvens av de økonomiske rammene som bystyret har tildelt, mener Johansen.

- Det ideelle ville vært å erstatte Ila med to til tre mindre botilbud, med god fagbemanning, Men etaten har ikke budsjett til det. De skal spare penger, og har fått budsjettkutt gjennom mange år."

"- Har du følt at Ila har vært et hjem? spør Aftenposten en rusavhengig. Han åpner døren og rister på hodet.- Nei, aldri et hjem. Men Ila har vært her i nødens stund. Som da jeg fikk dobbeltsidig lungebetennelse og bodde på gata mens jeg gikk på heroin."

Les artikkelen i Natt & Dag nedenfor.

Kommentarer   

0 #11 Wenche Marie 30-05-2015 21:22
Dette er uakseptabelt!!! vi har så mye penger,ubebodde hus.De er verdige mennesker.De skal få et sted å være.På tide å hjelpe sine egne før andre.Hva med å gjøre om noen av asylmottak til leiligheter for narkomane og uteliggere.Dett e er skam.Flau for å være norsk!!!!
0 #12 Conn Marin Bergqvist 31-05-2015 06:08
Boenheter som dette eller lignende er ikke bra , det burde folk forstå
0 #13 Henning Torp 31-05-2015 08:44
Men å redde flere tusen års konflikt ved åplukke ut en promille (ingen sammenheng forøvrig!) i et kontinent på andre siden av jordkloden.. Ja, se det har vi økonomi og idioti til å bruke ressurser på. Nå må folket snart kreve litt av disse populistene og karrierebyggern e på Stortinget. En skam for landet. Ikke partiavhengig dette, alle har gått i felle og tenker på egen karriere fremfor oppgaven de er valgt til.
0 #14 Liv Holtet 31-05-2015 18:09
Ila blir nok supre leiligheter for folk med penger. Sentralt og populært område. Blir vel nok et hybelhus øst for Akerselva tenker jeg. Hvorfor ikke Bestum?
0 #15 Berit Johanne Hoas 01-06-2015 13:12
The same story all over again...noen fryser kanskje ihjel, tenker jeg...kanskje ikke den første vinteren, men kanskje den andre....har Oslo kommune de tiltakene som skal til for å gi disse menneskene et hjem??

Legg til kommentar