Rus

Jaging gir ikke færre rusavhengige

Jaging gir ikke færre rusavhengige

Høyre la 14. juli ut denne Twitter-meldingen, og som sosialbyråd Øystein E. Søreide bejublende videresendte på Twitter:

"Det er viktig med et godt hjelpeapparat for rusmisbrukere. På 4 år er Oslos rusmiljø halvert. http://www.rus.no/id/980.0"

Jeg utfordret byråden: "Jeg finner ikke dekning for at rusmijøet i Oslo er halvert på 4 år i den artikkelen du linker til." Byråden måtte da betuttet erkjenne: "Skal være "det åpne rusmiljøet". Ref Uteseksjonens årlige kartlegging."

Jeg måtte da minne han om at "Det er forskjell på at antall rusavhengige i Oslo er halvert, og at det synlige miljøet i sentrum er halvert."

Sosialbyråden svarte da: "Man skjønner det er #valg2015 når du ikke engang kan glede deg over at det åpne rusmiljøet i #Oslo sentrum er halvert på 4 år."

Jeg undres på om sosialbyråden på ramme alvor tror at bare man får satt politiet til å jage rusavhengige bort fra Oslo sentrum så betyr dette at de rusavhengige har fått en bedre hverdag, fått behandling, sosialfaglig oppfølging, god boligsituasjon og fått kontroll over sitt forhold til rus. At halvering av antall synlige rusavhengige i sentrum de facto betyr halvering av antall rusavhengige i Oslo?

Isolert sett har ikke en eneste rusavhengig fått et bedre liv ved å ha blitt jaget fra sentrum og over til de sentrumsnære bydelene Gamle Oslo og Grünerløkka. Dette er en politikk for ute av syne, og faren er at det også kan bety "ute av sinn."

Kommentarer   

+1 #11 Arild Knutsen 24-07-2015 05:04
God setning, Adrian:
Det motsatte av rusavhengighet er ikke edruelighet, men menneskelige relasjoner og trygghet.
0 #12 Sigrid Marie Refsum 25-07-2015 14:47
Det er i beste fall lite gjennomtenkt. Jeg har hørt at flere etater har samarbeidet, og at å fjerne åpne russcener hindrer nyrekruttering. Å spre dem som lever for og av narkotika, kan i verste fall føre til spredning. Hvis det er alt som gjøres.
0 #13 Kim Eriksen 25-07-2015 14:49
Herregud! Har ikke ord! Dette er så virkelighetsfje rnt som overhodet mulig. Det som skjer når narkomane IKKE har/får en plass å være, er at da blir det spredt utover byen, og plutselig en dag er det narkotrafikk i DITT nabolag! Da snakker jeg om heroin (hard drugs), ikke rev. .......
0 #14 Anne 10-09-2020 13:33
Har du en mailadresse du kan nåes på?
0 #15 Ivar J 10-09-2020 15:14

Legg til kommentar