Rus

Krystallklar Per Fugelli: Vi må slutte å jage de rusavhengige som dyr

Krystallklar Per Fugelli: Vi må slutte å jage de rusavhengige som dyr

Lytt til Per Fugellis appell:

Vi kan ikke helbrede alle stoffmisbrukere. Men vi kan la være å plage dem. Jage dem. Skade dem.

Flokken på Gunerius-hjørnet er narkomane. Men de fleste har også meget alvorlige sykdommer. Mange skal snart dø. Av utslitte hjerter, svarte lunger, ødelagte levre og infeksjoner som følge av knust immunforsvar.

Ville vi tåle at politiet jaget Parkinsonpasienter? Hjerneslagpasienter? Nei.

Vi må bytte ut forakt med folkeskikk. Vi må kvitte oss med vrangforestillinger om at rusmisbrukere er av en annen sort. Vi vanlige folk må bli modigere i å gå imellom. Stoppe politiet, vektere og røvere når vi ser respektløs, moralsk stygg, behandling av narkomane. Vi må ikke være tause vitner. Vi må oppdra politi og vektere som mangler folkeskikk.

Jeg har bestemt meg for å bruke en metode som barnebarna har lært i barnehagen. Når de ser andre blir plaget eller mobbet skal de gripe inn. Bruke et tegn de har lært av politiet. Føre hånden fram og si: Stopp-melding. Jeg har begynt å trene. Bli med: Stopp-melding.

Hør på hele hans appell.

Kommentarer   

+1 #1 Olaf Fjærestad. 04-09-2015 08:51
Per Fugeli, har observert fakta. Denne gruppen blir behandlet som denne generasjonens spedalske. Forskjellen var at foe de spedalske ble det bygget herberger, og gitt hjelp (ref,st.Jørgens i Bergen). Nå MÅ vi gies et snev av verdighet, slutte å bli jaget rundt som dyr, og få hjelp.Fugeli sa det så godt i går, at jeg i grunnen ikke har stort å legge til. Tusen takk, også til Ivar Johansen's utrettelige kamp, for disse svakeste av de svake. Minner om at det er valg om 2 uker.Olaf

Legg til kommentar