Rus

Oslo kommune: Innskjerping på alkoholservering og representasjon

Oslo kommune: Innskjerping på alkoholservering og representasjon

Byrådet foreslår nå overfor bystyret enkelte endringer i reglement for servering i forbindelse med møter og representasjon i Oslo kommune. De to viktigste endringene er at det foreslås at adgangen til servering av alkohol i arbeidstiden begrenses til ekstern representasjon, og at det innføres en maksimalbeløpsgrense for servering i tråd med statens satser og synliggjøring av utgifter til kjøp av alkohol i kommunens regnskap.  

Dette synes jeg er et klokt forslag. Som blant annet landets hovedstad skal Oslo kommune ivareta sine vertskapsforpliktelser på en høflig, men nøktern måte. Det er ikke naturlig at kommunen i arbeidstida serverer alkohol.  

Så mange som opptil 20 prosent av befolkningen kan trenge hjelp mot alkoholproblemer. Dette er den nye folkesykdommen. Å begrense alkoholserveringen i Oslo kommune er derfor også en solidarisk handling overfor dem som har et problematisk alkoholkonsum.

Kommentarer   

#1 Charlie Hillfield 08-01-2019 07:52
Alkohol er en hardtslående cellegift som skader cellene i kroppen og som skader deg, familien din, vennene dine, nabolaget, strøket, kommunen og statyen du lever i. Alkoholen har fått et ufortjent positivt rykte som en slags "kultur". De som prøver å motvirke alkoholbruken blir sett på sosiale minusvarianter eller sosiale avvikere og forklare seg om de prøver å la være å bruke faenskapet. Sykehusene overbefolkes av alkoholskadde mennesker. Si bare ikke noe stygt om alkoholen. Fyll er sunt året rundt som det heter i VG og Dagbladet.

You have no rights to post comments