Sosialpolitikk

Truet aktivitetsnivå Prosenteret

Siden 2001 har Pro-senterets klientmasse økt med 60 %, mens Oslo kommunes tilskudd i samme periode har gått ned. Er byrådet inneforstått med denne situasjonen, eller vil byrådet legge til rette for at dagens aktivitetsnivå ikke reduseres? spør Ivar Johansen i et spm til byrådet.

Vedr. Pro-senterets driftsrammer

Prosenteret er Oslo kommunes hjelpetiltak for kvinner og menn i prostitusjon, og et nasjonalt kompetansesenter med ansvar for alt som har med prostitusjon å gjøre.

Siden 2001 har Prosenterets klientmasse økt med 60 %, mens Oslo kommunes tilskudd i samme periode har gått ned. På grunn av den økte klientmassen har også arbeidspresset blitt større, og senteret klarer derfor ikke holde budsjett. I følge det budsjettforslaget som foreligger må Pro senteret nå kutte driftsrammen sin med 1,3 millioner, med den konsekvens at det blir reduksjoner i både stillinger og aktiviteter.

Byrådet og bystyreflertallet har høyt fokus på prostitusjon i Oslo sentrum, bl.a. gjennom et ønske om politivedtekter som gir politiet signaler om å prioritere denne gruppen. Men samtidig ser det altså ut til at kommunens eget hjelpeapparat må redusere aktiviteten.

Jeg har fått henvendelse fra tillitsvalgt for de ansatte ved Prosenteret, som har satt opp vedlagte situasjonsbeskrivelse.

Er byrådet inneforstått med denne situasjonen, eller vil byrådet legge til rette for at dagens aktivitetsnivå ikke reduseres?