Sosialpolitikk

Spørsmål om Oslobudsjettet

Finansfraksjonen har stilt en rekke spørsmål til byrådet vedrørende forslaget til Oslobudsjett for 2007.



Spørsmål til byrådet vedr. forslag til budsjett 2007

1. Byrådet foreslår å ta ut 680 millioner i utbytte fra aksjeselskaper. Vi ber om å få spesifisert hvor mye som tas ut fra de ulike selskapene.

2. I forslaget til statsbudsjett er det lagt opp til at satsene for økonomisk sosialhjelp skal øke med 5% - utover prisjustering. Vi ber om tilbakemelding på hvordan byrådet vil iverksette dette, samt hvor mye økningen vil koste, for henholdsvis prisjustering og 5% økning utover det.

3. Hvor stor samlet inntekt regner byrådet med at de ulike formene for egenandeler vil gi i 2007, sammenlignet med 2006? Vi ber om en oversikt som viser inntekter i de ulike egenandelskategoriene.

4. Vi ber om en nærmere beskrivelse av hvem som skal inngå i målgruppen for tilbudet som ligger i nysatsingen Omsorg+?

5. Byrådet oppgir et eiendomssalg i størrelsesorden 150 millioner. Vi ber om en tilbakemelding på hvilke eiendommer byrådet ønsker å selge.

6. Det oppgis at resultatgrad i 2005 var på 3,4 %, at netto driftsresultat var på 818 mill, og at 311 mill av disse var ubrukte øremerkede midler i virksomhetene. Vi ber om tilbakemelding på hvilke øremerkede midler dette gjelder.

7. Investeringsetterslepet for 2005 var på hele 2 mrd, noe som var vesentlig høyere enn året før. Selv om det totale investeringsvolumet for 2006 så langt er høyere enn i 2005, viser budsjettframlegget at det fremdeles er et etterslep på nærmere 2 milliarder. Hva er hovedårsaken/e til det store etterslepet?

8. I budsjettets kapittel 1 opplyses det at det er budsjettert med et rentetilskudd på 3,5 mill ifm investeringene som foretas i Oslo Domkirke. Med hvilke begrunnelse foreslår byrådet et slikt tilskudd?

9. Under kapittelet om næringsutvikling oppgis hvilke aktiviteter som prioriteres i 2007, herunder prioriterte anbefalinger i Hovedstadsprosjektet. Hvilke aktiviteter ligger herunder?

10. Servicekontoret for næringslivet vil pga kapasitetsbegrensninger redusere tilbudet om kurs og temakvelder i 2007. Hvem rammes av dette?

11. Bevilgningene til Groruddalskontoret er foreslått redusert fra 5 til 3 mill. Hva er grunnen til det?

12 Hvilke besparelser regner byrådet med i 2007 som følge av at felles sentralbord i kommunen ble innført i 2006?

13. I budsjettets omtale av Utviklings- og kompetanseetaten står det under tiltak for fornyelse og effektivisering at det ”skal utvikles og prøves ut nye virkemidler til bruk i personalomstillingsprosesser”. Vi ber om nærmere informasjon om hvilke virkemidler som skal prøves ut?

14. Det forutsettes i budsjettet at Oslo skal ta i mot 230 nyankomne flyktninger årlig. Er dette i tråd med antallet staten har bedt Oslo om å ta i mot? Hvis ikke, hva er grunnen til at byrådet foreslår et lavere antall? Hvilket tilbud legger byrådet opp til å gi i 2007 til enslige mindreårige flyktninger som er i Oslo?

15. Finansbyråden uttaler i Aftenposten Aften 20. oktober at de ekstra skatteinntektene Oslo nå får, eksempelvis kan brukes slik at Boligbygg KF kan beholde alle sine salgsinntekter og bruke dem til vedlikehold av boligene.

Betyr det at byrådet ikke legger opp overføringer fra Boligbygg KF og til bykassa? Vi ber om en nærmere presisering av byrådens uttalelse.

You have no rights to post comments