Sosialpolitikk

Fattigfolk må også ha lov til å flytte

Fattigfolk må også ha lov til å flytte

Ja, men sånn er ikke for dem som er avhengig av en kommunal utleiebolig. Som Maria skriver;

"For oss som leier av Boligbygg fungerer det slik at man bare får tildelt en bolig, og takker man nei får ikke noe annet tilbud.

Nå er også reglene såpass firkantet at man ikke kan søke Boligkontoret om å få byttet, uansett hva slags årsak man har. I praksis bytter de kun under særskilte vilkår og disse kan jeg love er knallharde. Da skal du virkelig ha en god grunn. Da kan du om du i så tilfelle kun få byttet til annen bolig i samme bydel.

Det er jo meningsløst hvis man evt. skulle ønske seg fra en bydel av puber (les: fyll, kriminalitet eller annet.) Det kan være mange grunner til at enkelte vil starte på ny med blanke ark. Det heter seg at du får lov å bytte på betingelser. Du må gjøre det sjøl og så lenge du finner en som vil bytte med deg er eneste betingelse at vi begge er enige og ajour med leien. Jeg er bare lei av 12 år på samme sted."

Jeg må vurdere å ta dette opp med Byrådet, og be dem begrunne dagens praksis overfor bystyret. Men før det vil jeg gjerne høre om andres erfaringer. Hva er ditt inntrykk?