Sosialpolitikk

Skjenkebevilling: For lett å få, premierer de useriøse

Skjenkebevilling: For lett å få, premierer de useriøse

– I dag er kravene til å drive utested en vits. Det har gjort at vi har fått endel useriøse aktører i bransjen. Det er mange som bare spekulerer i å drive et år eller to og stikke pengene i lommen, sa Jon Arthur Messel - eier av utestedet Palace Grill til Dagens Næringsliv i forrige uke. Da har han sikkert rett i.

Mang en gang har Kristelig Folkeparti sagt de skal redusere antallet skjenkesteder i Oslo, men aldri har det vel vært så mange skjenkesteder som i dag. Ved inngangen til 2013 hadde Oslo 1020 skjenkesteder, mens tallet  i 2003 var 995, i 1993: 684 og i 1983 var det så få som 405.

Mantraet til det sittende byrådet om at en skjenkebevilling skal være lett og få og lett å miste, har nettopp ført til at de mange useriøse prøver seg, og disse cowboyene ødelegger for den opplagte majoritet av seriøse aktører i skjenkebransjen. Vi har nå opplagt en overetablering i Oslo. Jeg skulle ønske meg en politisk vilje til en skjenkepolitikk som strammer til, og først og fremst støtter opp under de seriøse aktørene, som ganske sikkert er i flertall.