Sosialpolitikk

Etter en uke; venter fortsatt på avgjørelse om nødhjelp fra sosialkontoret

"Jeg klarer ikke la være å dele med komiteens medlemmer en liten orientering fra min førjulsvirkelighet.Jeg gjør dette ikke av ønske om medlidenhet - det får jeg nok av - men fordi jeg mener kunnskap om det jeg opplever for tiden desverre er meget relevant for dere alle", skriver Venstres bystyremedlem i Oslo, Jenni Johnsen, i en personlig mail til kolleger i bystyrets helse. og sosialkomite.

Og fortsetter: "Det siste året har vært enda litt tøffere enn jeg har vært vant til. Forrige mandag fikk jeg levert en søknad om økonomisk sosialhjelp til sosialtjenesten i bydel Frogner. Det er ikke bare enkelt å få levere en søknad heller har jeg fått føle, men det får også være en annen historie. Poenget nå er at jeg i denne søknaden skrev jeg at jeg søker om nødhjelp i påvente av saksbehandling."

En slik søknad skal avgjøres innen 24 timer; men som Jenni Johnsen skriver: "Min saksbehandler er overarbeidet og har telefontid mellom 09.00 og 10.00. Alle forsøk på henvendelse til sosialtjenesten med spørsmål på andre tidspunkt ender med henvisning til saksbehandler og saksbehandlers telefontid. Derfor har jeg avventet den daglige postleveransen, med håp om innkalling til et møte, og ikke minst respons på min søknad om nødhjelp.


Jeg er jo fortsatt blandt de heldige. Jeg klarer stort sett holde meg varm, tørr og mett. Jeg får husrom hos min eks-samboer, og etter noen dagers venting på svar fra sosialkontoret i forrige uke fikk jeg også  noen hundrelapper av mor og en venninne som fødselsdagspresang på forskudd, så jeg skulle kunne klare meg gjennom behandlingstiden på nødhjelpssøknaden. Jeg hadde fødselsdag på søndag. Jeg har enda ikke hørt et ord fra sosialtjenesten. Men siden jeg ikke faller på kne foran skranken med tårer i øynene hver dag, så er det vel slik at jeg ikke trenger hjelp..?"

Etter mer enn en uke venter fortsatt Jenni Johnsens på avgjørelse på søknaden om nødhjelp.

Les Jenni Johnsens mail til politikerkollegene i bystyret
Les redegjørelse fra bydel Frogner
Les Aftenpostens nyhetsoppslag
Les Klassekampens nyhetsoppslag