Sosialpolitikk

Kommunal bolig: Flyttes, med forverring av psykisk helsetilstand som trolig konsekvens

Kommunal bolig: Flyttes, med trolig konsekvens forverring av psykisk helsetilstand

Det er bystyrets politiske flertall og Byrådet som må ta ansvar for nedsalget av kommunale utleie-leiligheter, og som setter bydelenes boligkontorer i en fortvilet situasjon: Folk i en særs vanskelig bosituasjon, og som ikke er i stand til å skaffe seg bolig på det ordinære boligmarkedet, blir avvist. Og folk som har fått tildelt bolig, påtvinges å flytte til mindre leiligheter, også der det kan ha store helsemessige konsekvenser.

I en sak har bydel St. Hanshaugen lagt følgende fakta til grunn: "Søker har en mangeårig kompleks sykehistorie bestående av somatiske og psykiske plager/sykdommer. Hun har bodd i sin kommunale leilighet i 14 år. Søker har delt sin leilighet med medboer de siste 3 årene, og dette har lettet situasjonen betraktelig for søker. Flytting fra hennes kommunale leilighet kan trolig føre til blant annet forverring av hennes psykiske helsetilstand. Ref legeerklæring fra Norabakken Lege- og Kiropraktorsenter."

På tross av dette er bydelens vedtak: "Søknaden om fornyelse av leiekontrakt er avslått fordi du ikke kan prioriteres til en 3-roms bolig. Du vil få tilbud om en 1-2 roms kommunal leilighet." Det politiske ansvaret for denne situasjonen ligger i Rådhuset, ikke hos bydelsansatte som gjør som best de kan ut fra de rammebetingelser bystyrets flertall har gitt.

I gamle dager snakket vi om "byen med det store hjerte".....

You have no rights to post comments