Sosialpolitikk

Bostedsløse-rapport offentlig - en liten stund

Bostedsløse-rapport offentlig

Velferdsetaten bøyer av, og offentliggjør rapport om bostedsløse.

Som jeg skrev på Facebook før helga: Hemmeligholdet i Oslo kommune overgår til tider Forsvaret og PST. Hva er de så redd for? Velferdsetaten sendte denne eposten til ulike NGO’er:

«Til alle bidragsytere til kartleggingsarbeidet av bostedsløse:

Ledelsen i Velferdsetaten har besluttet at rapporten om bostedsløse i Oslo sentrum skal være en intern rapport. Vi kan derfor ikke dele innholdet med dere slik vi hadde forespeilet. Dette beklager vi da vi tror alle kunne stått seg på mer offentlighet rundt flere tema som rapporten omhandler.

Vi takker så mye for alle gode bidrag inn til vårt arbeid med denne kartleggingen. Uten alle disse bidragene hadde det ikke blitt noen rapport!

Og så får vi håpe at en intern rapporten tross alt vil kunne bidra til å løfte viktige problemstillinger til debatt i kommunen."

Det offentlige fokus jeg skapte resulterte altså i at rapporten ble offentlig. Da er den saken løst, men i det hemmelige Oslo kommer det sikkert flere tilsvarende saker.

Litt overraskende velger etatsledelsen ved offentliggjøringen å komme med en skarp kritikk - nær offentlig "henrettelse" - av de fagfolk i etaten som har skrevet rapporten. Rapporten inneholder ubehagelig fakta, og da skal budbringeren tas.

Men så få dager senere: Velferdsetaten trekker tilbake sin åpenhetslinje, og velger å omgjøre sin beslutning. Rapporten er derfor fortsatt hemmelig.

Kommentarer   

0 #1 Sissel Sypriansen 24-06-2014 18:18
skulle bare mangle....
+1 #2 Bjørn Birkehøy 24-06-2014 18:20
Hvorfor hemmeligholdes saker for oss som har stemt på bystyret,det virker mistenkelig!
+1 #3 Lotte Jirasek 24-06-2014 18:22
Godt at du tar det opp, Ivar
+3 #4 Thomas Johnsen 25-06-2014 05:44
Det er veldig fint at du bidro til at rapporten frigis!
Allikevel er innholdet i rapporten det som er viktig. Det hadde vært fint med fokus på innholdet også, og ikke bare det prosessuelle rundt hemmelighold/publikasjon

//Thomas

Legg til kommentar