Sosialpolitikk

Tiggeforbud: Høring i ferien

Tiggeforbud: Høring i ferien

Bare for 10 dager siden understreket byrådsleder Stian Berger Røsland - i et notat til bystyrets finanskomite - at det var viktig med en lokal høring hvis man skal innføre et lokalt tiggeforbud i Oslo:

"Forvaltningslovens krav om at saken skal være så godt opplyst som mulig før vedtak treffes, tilsier at høringen må skje lokalt –med deltakelse fra mange fler enn de som deltok i departementshøringsrunde. I saker om politivedtekten er det nettopp de lokale spørsmål som skal belyses. Det er naturlig at bydeler, etater, brukerråd, lokale hjelpeorganisasjoner osv. får anledning til å uttale seg. Dette taler etter mitt syn for at det naturlige utgangspunkt ville være å gjennomføre en høring."

Ja, det er selvsagt riktig. Men nå har Byrådet sendt saken ut på høring, og satt en høringsfrist som sikrer at ingen bydelsutvalg, brukerråd m.v. får mulighet til å avgi uttalelse. Høringsfristen er satt til 15. august, og altså i ferietiden hvor ingen av bydelsutvalgene har møte. Det er et tydelig signal om at deres synspunkter egentlig ikke er så ønsket. Sånn kan man tråkke på fattigfolk og de som skal ivareta deres rettssikkerhet. – Rimelig teit, sier bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung, Vestre Aker (H) til Kommunal Rapport.

Men interesseorganisasjoner og grupper får hive seg rundt, som best de kan. Alle med synspunkter kan naturligvis ytre seg. Høringsinnspill sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 


Kommentarer   

0 #11 Marit Jonlang 11-07-2014 22:06
Interessant. Har hørt om flere "småkommuner" hvor bygningsetaten og barnevernet sender ut viktige meldinger rett før påskeferie o/e sommerferie . Maktmisbruk eller tilfeldighet?
0 #12 Bjørn Hansen 12-07-2014 04:17
FrP mener at de er et moderne parti med moderne tnaker og ideer. Med dette opplegget om tiggerforbud er de igjen på vei til bake til middelalderen. Tre uker før påske i 1602 (1622) ble der etter gudstjenesten i alle kirker i konriget Danmark Norge lest opp et brev på kirkebakken fra kongen i København om at all tigging opphører til påske. Kongen sa ikke hva de fattige skulle gjøre istedenfor og direktivet var heller ikke noen form for høring så i likhet med Frp er rådhusforvaltni ngen på vei tilbake til heksebrennernes tidsalder. Artig?

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode