Sosialpolitikk

Tiggeforbud: Høring i ferien

Tiggeforbud: Høring i ferien

Bare for 10 dager siden understreket byrådsleder Stian Berger Røsland - i et notat til bystyrets finanskomite - at det var viktig med en lokal høring hvis man skal innføre et lokalt tiggeforbud i Oslo:

"Forvaltningslovens krav om at saken skal være så godt opplyst som mulig før vedtak treffes, tilsier at høringen må skje lokalt –med deltakelse fra mange fler enn de som deltok i departementshøringsrunde. I saker om politivedtekten er det nettopp de lokale spørsmål som skal belyses. Det er naturlig at bydeler, etater, brukerråd, lokale hjelpeorganisasjoner osv. får anledning til å uttale seg. Dette taler etter mitt syn for at det naturlige utgangspunkt ville være å gjennomføre en høring."

Ja, det er selvsagt riktig. Men nå har Byrådet sendt saken ut på høring, og satt en høringsfrist som sikrer at ingen bydelsutvalg, brukerråd m.v. får mulighet til å avgi uttalelse. Høringsfristen er satt til 15. august, og altså i ferietiden hvor ingen av bydelsutvalgene har møte. Det er et tydelig signal om at deres synspunkter egentlig ikke er så ønsket. Sånn kan man tråkke på fattigfolk og de som skal ivareta deres rettssikkerhet. – Rimelig teit, sier bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung, Vestre Aker (H) til Kommunal Rapport.

Men interesseorganisasjoner og grupper får hive seg rundt, som best de kan. Alle med synspunkter kan naturligvis ytre seg. Høringsinnspill sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Kommentarer   

#1 Guri Riksaasen 29-06-2014 07:27
Det er bare for frekt! Byrådet har sendt forslag om tiggerforbud ut på høring med frist 15.august! Fortell meg hvilket bydelsutvalg som har mulighet til å behandle dette!
#2 Åse Karin Karlsen 29-06-2014 07:28
Ja, de blåblå boltrer seg i å skape enda større sorterings samfunn, og lager forbud som de ellers er veldig imot, da de mener at den demokratiske retten til å velge selv er så viktig, ta ansvar?????(Men likevel er det ikke noe stort sjokk, bare uendelig trist:(.Har skrevet under på liste om å stoppe denne galskapen..Høri ngsfrist i ferien er jo i samme gate,, har man bestemt seg for at fattige skal få det enda verre, så er det slik, da bruker man alle midler på jord for at det skal skje.Vi skal ikke lenger få lov til å bruke pengene våres slik vi vil, andre politiske organ blir kneblet:(, dette går bare ikke an:(????
#3 Tom Dahle 29-06-2014 07:57
Høyst kritikkverdig, og samtidig kan vi jo lure på hvorfor denne hastverken? Når de alikevel ikke får innført forbudet før sommerferien (det er altså for seint nå), så kan de strengt tatt diskutere dette i fram til neste vår.
#4 Iver Ørstavik 29-06-2014 08:46
Her skal det moraliseres på tynt grunnlag og uavhengig av hvem det måtte gå ut over.
#5 Trond Henry Blattmann 29-06-2014 13:09
Udemokratisk styring av byrådet i Oslo ang. forslaget om tiggeforbud som er navlebeskuende og pinlig!
#6 Inger-Lise Gulliksen 29-06-2014 13:10
De fornekter seg aldri når det gjelder å få det som de vil. Litt av et utstillingsloka le de blåblå har i Oslo. At ikke folk snart våkner i vår hovedstad.
#7 Tor Andreas Bremnes 29-06-2014 20:51
Med høringsfristen til arbeidstidsbest emmelsene gikk jo blant annet LO ut å krevde lengre høringsfrist av de samme grunnene. Kanskje bør vi fremme det samme her?
#8 Arve Edvardsen 11-07-2014 10:16
Bystyrets vedtak var: "Saken sendes snarest frem for bystyret." Finanskomiteens første møte etter ferien er 20.8, andre møte er 10.09. Bydelsutvalgene står uansett fritt til å avvikle ekstra møte når som helst, jf bydelsreglement ets § 4-4. Hos oss har vi ordnet oss slik at AU har fått fullmakt i sommerperioden.
#9 Silje Winther 11-07-2014 17:46
Vi mottok denne høringen på ettermiddagen fredag 27. juni med frist 15. august. Stort klarere kan du ikke si at du anser bydelenes meninger som helt uinteressante. En ren skrivebordsøvel se fra Rådhuset. Skammelig!
#10 Ellen Ronæss 11-07-2014 17:47
I utgangspunkt er det synd at en tilsynelatende kontroversiell uttalelse skal tas på "sommerfullmakt ". Gjelder det bare BU-leder/direkt ør, eller et AU? (Flere BU'er har tverrpolitisk AU). Dessuten et tiggeforbud gjelder ikke all form for å be om hjelp, bl.a. innsamling osv. er unntatt. La oss ikke male fanden på veggen!
#11 Marit Jonlang 11-07-2014 20:06
Interessant. Har hørt om flere "småkommuner" hvor bygningsetaten og barnevernet sender ut viktige meldinger rett før påskeferie o/e sommerferie . Maktmisbruk eller tilfeldighet?
#12 Bjørn Hansen 12-07-2014 02:17
FrP mener at de er et moderne parti med moderne tnaker og ideer. Med dette opplegget om tiggerforbud er de igjen på vei til bake til middelalderen. Tre uker før påske i 1602 (1622) ble der etter gudstjenesten i alle kirker i konriget Danmark Norge lest opp et brev på kirkebakken fra kongen i København om at all tigging opphører til påske. Kongen sa ikke hva de fattige skulle gjøre istedenfor og direktivet var heller ikke noen form for høring så i likhet med Frp er rådhusforvaltni ngen på vei tilbake til heksebrennernes tidsalder. Artig?

You have no rights to post comments