Sosialpolitikk

Tiggeforbud: Høring i ferien

Tiggeforbud: Høring i ferien

Bare for 10 dager siden understreket byrådsleder Stian Berger Røsland - i et notat til bystyrets finanskomite - at det var viktig med en lokal høring hvis man skal innføre et lokalt tiggeforbud i Oslo:

"Forvaltningslovens krav om at saken skal være så godt opplyst som mulig før vedtak treffes, tilsier at høringen må skje lokalt –med deltakelse fra mange fler enn de som deltok i departementshøringsrunde. I saker om politivedtekten er det nettopp de lokale spørsmål som skal belyses. Det er naturlig at bydeler, etater, brukerråd, lokale hjelpeorganisasjoner osv. får anledning til å uttale seg. Dette taler etter mitt syn for at det naturlige utgangspunkt ville være å gjennomføre en høring."

Ja, det er selvsagt riktig. Men nå har Byrådet sendt saken ut på høring, og satt en høringsfrist som sikrer at ingen bydelsutvalg, brukerråd m.v. får mulighet til å avgi uttalelse. Høringsfristen er satt til 15. august, og altså i ferietiden hvor ingen av bydelsutvalgene har møte. Det er et tydelig signal om at deres synspunkter egentlig ikke er så ønsket. Sånn kan man tråkke på fattigfolk og de som skal ivareta deres rettssikkerhet. – Rimelig teit, sier bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung, Vestre Aker (H) til Kommunal Rapport.

Men interesseorganisasjoner og grupper får hive seg rundt, som best de kan. Alle med synspunkter kan naturligvis ytre seg. Høringsinnspill sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..